Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Мультифоліко ДГК 845 мг капсули №60
595,50 ₴
LJ Pharma S.r.l. (Італія)
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Характеристики товара
Виробник | LJ Pharma S.r.l. (Італія) |
---|---|
Форма товару | Капсули |
Штрих-код | 930629454 |
Взаємодія з їжею | Під час їди |
Температура зберiгання | спеціальних умов зберігання немає |
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 11.09.2024
Перевірено
Опис
Мультифоліко ДГК інструкція по застосуванню
Склад
30 червоних + 30 фіолетових капсул по 845 мг
Вміст в 1 капсулі
Червона капсула
- Омега – 3 (Докозагексаєнова кислота) - 315 мг
- Лютеїн - 10 мг
- Пробіотик (Bacillus coagulants 2 ×109) - 2 ×109
Фіолетова капсула
- Вітамін С (Аскорбінова кислота) - 100 мг
- Ферум (Залізо) - 27 мг
- Вітамін В3 (Ніацин) - 22 мг
- Вітамін Е (Токоферол) - 12 мг
- Цинк - 11 мг
- Вітамін В5 (Пантотенова кислота) - 6 мг
- Манган (Марганець) - 2,5 мг
- Вітамін В6 (Піроксидин) - 1,9 мг
- Вітамін В2 (Рибофлавін) - 1,7 мг
- Вітамін В1 (Тіамін) - 1,4 мг
- Купрум (Мідь) - 1,2 мг
- Вітамін В9 (Фолієва кислота) - 0,4 мг
- Йод - 0,22 мг
- Вітамін В7 (Біотин) - 0,035 мг
- Вітамін D3 (Холекальциферол) - 0,015 мг (600 МО)
- Вітамін В12 (Ціанкобаламін) - 0,0025 мг
Поживна (харчова) і енергетична цінність (калорійність)
Не містить солі, цукру, консервантів, дріжджів, пшениці, клейковини, кукурудзи, молочних або соєвих продуктів.
Вуглеводів – 38,6 г, жирів – 7,3 г, білків – 11,7 г.
Енергетична цінність (калорійність): 9,25 кДж/2,21 ккал/1 капсулу.
Властивості
Механізм дії інгредієнтів, що підтверджений міжнародною науковою літературою:
Червона капсула:
Омега-3 ДГК (Докозагексаєнова кислота).
Незамінна, поліненасичена жирна кислота класу Омега-3, надзвичайно важливий і найбільш цінний компонент всіх клітинних мембран організму, що входить до складу ліпідів більшості тканин. Відіграє ключову роль у розвитку і функціонуванні органів. Високий вміст докозагексаєнової кислоти (315 мг) сприяє нормальному розвитку і життєво важлива для забезпечення когнітивних, нейро-поведінкових і візуальних функцій.
Докозагексаєнова кислота не тільки попереджає накопичення жиру в організмі, але й дуже важлива для формування мозку та зору дитини у період вагітності, корисна для мозкового кровообігу. Омега-3 ДГК є важливим компонентом грудного молока. Для новонароджених необхідна для розвитку нервової системи і сітківки ока.
Проведені наукові дослідження довели, що Омега-3 жирні кислоти потрібні для нормального функціонування мозку, оскільки швидко забезпечують приплив енергії, необхідної для передачі імпульсів, що передають сигнал між клітинами. Це дозволяє підвищити розумові здібності, а також зберігати в пам’яті інформацію й оперативно опрацьовувати її.
ДГК не тільки попереджає накопичення жиру в організмі, але й дуже важлива для формування мозку та зору дитини у період вагітності, корисна для мозкового кровообігу. Доведено, що ДГК опосередковано попереджує формування звичайних післяпологових депресивних розладів.
Лютеїн.
Каротиноїд, який зустрічається у природі, проте організм не може його синтезувати, людина отримує його тільки з їжею. Серед всіх каротиноїдів лютеїн відіграє велику роль у фізіології зору і має дуже високу біодоступність – майже 80%. На його засвоюваність найбільший вплив мають ліпіди у їжі. В різних тканинах лютеїн накопичується неоднаково. Максимальна концентрація спостерігається в очах, особливо в сітківці – у 10000 разів більше, ніж у плазмі крові, а також у центральній нервовій системі. Так само лютеїн забезпечує захист від вільних радикалів, що утворюються у прямому світлі. Зменшення такого захисту призводить до дегенерації сітківки та поступовій втраті зору. Вміст лютеїну в макулярній області сітківки з віком зменшується, що вважається одним з основних факторів розвитку дегенеративних процесів. Чим вище щільність лютеїну в сітківці, тим нижче ризик її ушкодження. Зниження вмісту лютеїну в їжі призводить до дистрофії пігментного шару сітківки (макулодистрофії), а в підсумку – до повної втрати зору. На сьогоднішній день це найпоширеніша причина сліпоти у людей старше 60 років. Збільшення прийому лютеїну з їжею або у вигляді добавок – це ефективний спосіб збільшити його концентрацію в сироватці крові, що у багатьох випадках приводить до збільшення макулярного пігменту. Крім того, є дослідження, що показуть позитивний вплив лютеїну на перебіг глаукоматозної оптичної нейропатії.
Пробіотик (Bacillus coagulants).
Кишкова мікрофлора – це екосистема, що складається з різноманітних екологічних ніш і включає бактеріальну популяцію з багатьох штамів і численних бактеріальних культур.
Ці мікроорганізми відіграють важливу роль у підтримці хорошого самопочуття організму завдяки своїй метаболічній активності, стимулюванню засвоєння поживних речовин, що надходять з їжею, значному впливу на розвиток і належне функціонування імунної системи.
Пробіотики, що містяться у препараті Мультифоліко, являють собою спори Bacillus coagulans, котрі завдяки своїй природі і мікрокапсуляції вільно долають шлунковий бар’єр і досягають кишечника живими і життєздатними, приносячи користь і допомагаючи відновити баланс кишкової екосистеми.
Фіолетова капсула:
Вітаміни і мінерали – речовини, що потрібні організму у малих кількостях для підтримки здоров’я.
Вітамін C (Аскорбінова кислота).
Аскорбінова кислота бере участь у регулюванні окислювально-відновних процесів, вуглеводного обміну, згортання крові, регенерації тканин, у синтезі стероїдних гормонів, колагену; підвищує опірність організму, зменшує судинну проникність, що актуально при різних кровотечах (носових, маткових та ін. кровотечах), інфекційних захворюваннях. Сприяє підтримці в здоровому стані шкіри, поліпшує засвоєння заліза. Має антиоксидантні властивості. Відіграє важливу роль в роботі імунної системи, сприяючи підвищенню стійкості організму до вірусних і бактеріальних інфекцій.
При захворюваннях, що супроводжуються лихоманкою, а також при підвищених фізичних та розумових навантаженнях потреба організму у вітаміні С підвищується.
Вітамін С є одним з факторів захисту організму від наслідків стресу. Підсилює репаративні процеси.
Ферум (Залізо).
Цей мікроелемент незамінний для утворення гемоглобіну. Допомагає боротися з дефіцитом заліза (залізодефіцитною анемією).
Вітамін В3 (Ніацин).
Вітамін РР, нікотинова кислота - в організмі перетворюється в нікотинамід, який зв'язується з коферментами кодегідрогенази I і II, бере участь у метаболізмі жирів, білків, амінокислот, пуринів, тканинному диханні, глікогенолізі, процесах біосинтезу.
Нормалізує концентрацію ліпопротеїнів крові; у великих дозах знижує концентрацію загального холестерину, ліпопротеїнів низької цільності, зменшує індекс холестерин/ фосфоліпіди, підвищує вміст ліпопротеїнів високої щільності, що володіють антиатерогенним ефектом. Розширює дрібні кровоносні судини (в тому числі головного мозку), покращує мікроциркуляцію, має нейротропну і слабку антикоагулянтну дію, підвищуючи фібринолітичну активність крові. Має дезінтоксикаційні властивості.
Ніацин залучений до різноманітних біохімічних процесів, наприклад, енергетичного метаболізму, синтезу ДНК і функціонування нервової системи.
Вітамін Е (Токоферол).
Токоферолу ацетат – жиророзчинний вітамін, який має високу антиоксидантну і радіопротекторну дію, бере участь у біосинтезі гема і білків, проліферації клітин та інших найважливіших процесах клітинного метаболізму.
Вітамін Е покращує споживання тканинами кисню. Виявляє ангіопротекторну дію, впливаючи на тонус і проникність судин, стимулюючи утворення нових капілярів.
Імуномодулюючий ефект вітаміну Е зумовлений стимуляцією Т-клітинного та гуморального імунітету.
Токоферол є незамінним для нормальних репродуктивних процесів: запліднення, розвитку плода, формування та функціонування статевої системи.
При дефіциті вітаміну Е розвиваються гіпотонія та дистрофія скелетних м’язів, міокарда, підвищується проникність та ламкість капілярів, розвивається дегенерація фоторецепторів, яка спричиняє порушення зору. Розвивається зниження статевої функції у чоловіків та порушення менструального циклу, схильність до викиднів – у жінок.
Цинк.
Даний мікроелемент незамінний для належного перебігу багатьох біохімічних реакцій, він залучений до механізму дії понад 300 ферментів. Цинк надзвичайно важливий і для належного функціонування імунної системи, органів зору, шкіри, нігтів, волосся, сприйняття смаку і запаху. Цинк впливає на активність тропних гормонів гіпофізу, бере участь в реалізації біологічних функцій інсуліну, нормалізуючи жировий обмін, у кровотворенні, а також необхідний для нормального функціонування гіпофіза, підшлункової залози, сім'яних міхурів. Він важливий для росту і відтворення клітин, діє синергічно з лютеїном.
Вітамін В5 (Пантотенова кислота).
Вітамін В5, потрапляючи в організм, перетворюється в пантетін, який входить до складу коферменту А, що відіграє важливу роль в процесах окислення і ацетилювання. Кофермент A - одне з небагатьох речовин в організмі, що бере участь у метаболізмі і білків, і жирів, і вуглеводів.
Пантотенова кислота залучена до виробництва енергії, потрібна для синтезу життєво-важливих жирних кислот, амінокислот, холестерину, гістаміну, ацетилхоліну, гемоглобіну. Має значну гіполіпідемічну дію, нормалізує ліпідний обмін і активує окислювально-відновні процеси в організмі.
Найважливішою властивістю пантотенової кислоти є її здатність стимулювати виробництво гормонів надниркових залоз – глюкокортикоїдів. Вітамін В5 грає важливу роль у формуванні антитіл, сприяє засвоєнню інших вітамінів, а також бере участь в синтезі нейромедіаторів.
Манган (Марганець).
Манган впливає на окислювально-відновні процеси, обмін білків, активізує діяльність ферментів і є необхідним елементом для природного розвитку скелета.
Він необхідний для підтримки тонусу серцево-судинної системи, сприяє зміцненню пам’яті і нервової системи, бере участь в процесах обміну, в реакціях з жирами і цукрами, в будівництві статевих гормонів. Активізує захисні функції організму, надає ефективну допомогу при лікуванні таких захворювань, як астма, мігрень, екзема, порушення травлення і функцій печінки. Дефіцит Мангану може привести до паралічу, судом, запаморочення, сліпоти і втрати слуху у дітей.
Надзвичайно важливий для засвоєння багатьох вітамінів В-комплексу.
Вітамін В6 (Піроксидин).
Піридоксин виконує роль коензиму, бере участь в обміні амінокислот, синтезі білка – обумовлює активність більше 60 різних ферментів. Особливо важливе значення має при обміні триптофану, в результаті чого утворюється серотонін та нікотинова кислота. Піридоксин необхідний в процесі фосфорилування, впливає на глікогенез та глікогеноліз у м’язах, відіграє важливу роль в імунологічних та кровотворних процесах. Крім того, він необхідний для процесів росту та розвитку (для утворення червоних та білих кров’яних тілець, клітин імунної системи). Піридоксин потрібен для нормального функціонування центральної та периферичної нервової системи.
Вітамін B2 (Рибофлавін)
Біологічна роль рибофлавіну визначається, перш за все, його участю в окисно-відновних реакціях обміну речовин в організмі; найважливіший каталізатор процесів клітинного дихання, бере участь у вуглеводному, білковому і жировому обмінах.
Входить до складу зорового пурпуру, захищаючи сітківку ока від впливу УФ- випромінювання. Рибофлавін бере участь в забезпеченні світового і колірного зору (поряд з вітаміном А), підвищує темнову адаптацію і гостроту зору.
Рибофлавін грає велику роль в обміні заліза. При його дефіциті можливий розвиток гіпохромної мікроцитарної анемії. Він важливий і для активації вітаміну B6.
Вітамін B1 (Тіамін).
Тіамін не синтезується в організмі людини. Після фосфорилювання в тіамінпірофосфат стає активним як коензим. В організмі перетворюється в кокарбоксілазу, яка бере участь в будові ферментів. Серед безлічі функцій регулювання обміну речовин в організмі основною є підтримка оптимального рівня окислення продуктів обміну вуглеводів, забезпечення їх повного згорання. Тіамін підсилює перетворення вуглеводів в жири, бере участь у жировому, білковому і азотистому обміні, сприяє передачі нервового збудження, впливає на функцію органів травлення, діяльність серцево-судинної, ендокринної та нервової систем. Захищає мембрани клітин від токсичного впливу продуктів перекисного окислення.
Купрум (Мідь).
Купрум відіграє важливу роль в біосинтезі гемоглобіну, в підтримці рівня цукру, холестерину і сечової кислоти. Для нормальної роботи серцево-судинної системи, головного мозку, травного тракту необхідний Купрум. У разі його нестачі розвивається анемія, остеопороз, глаукома, псоріаз, неврити, гіперхолестеринемія та ін.
Купрум покращує всмоктування заліза і забезпечує засвоєння вітаміну С. Діє синергічно з лютеїном.
Вітамін В9 (Фолієва кислота).
Вітамін, який зазвичай надходить в організм c їжею (печінка, нирки тварин, шпинат, боби, томати), в організмі людини виробляється флорою кишечника. Він критичний для належного функціонування головного мозку, відіграє важливу роль у підтримці душевного і емоційного здоров’я, допомагаючи організму продукувати генетичний матеріал. Фолієва кислота діє синергічно з вітаміном B12, стимулює еритропоез, бере участь у синтезі амінокислот (у тому числі метіоніну, серину, гліцину і гістадину), нуклеїнових кислот, пуринів, піримідинів, в обміні холіну. Діє синергічно з іншими поживними речовинами, контролюючи рівень амінокислоти гомоцистеїну у крові, пов’язаної з захворюваннями серця. Дефіцит фолієвої кислоти може спричинити затримку росту, запалення язика, гінгівіт, втрату апетиту, задишку, діарею, дратівливість.
Йод.
Йод впливає на обмін речовин, підсилює функцію щитовидної залози. Малі дози йоду гальмують функцію щитовидної залози, діючи на утворення тиреотропного гормону переднім відділом гіпофізу. Оскільки Йод впливає на білковий і жировий (ліпідний) обмін, він знайшов застосування при лікуванні атеросклерозу, оскільки знижує вміст холестерину в крові; підвищує також фібринолітичну активність крові.
Блокує накопичення радіоактивного Йоду в щитовидній залозі і сприяє його виведенню з організму, тим самим знижуючи променеву дозу і послаблюючи радіаційний вплив.
Хоча цей харчовий мікроелемент міститься у різних харчових продуктах: рибі, фруктах, овочах, яйцях, його рекомендується включати до раціону.
Вітамін В7 (Біотин).
Біотин – водорозчинний вітамін, є коензимом, впливає на обмінні процеси білків і вуглеводів, бере участь в обміні ліпідів, є важливим компонентом, необхідним для нервово-трофічних процесів і диференціювання клітин, бере участь у розщепленні амінокислоти лейцину і ізолейцину.
Біотин регулює експресію генів, які необхідні для метаболізму інсуліну і глюкози, стимулює функціональну активність генів, що регулюють засвоєння глюкози шляхом підвищення продукції інсуліну, збільшення чутливості до інсуліну, стимулює синтез глюкокинази, і, одночасно, пригнічує фермент, який стимулює глікогеноліз. Адекватне споживання глюкози нервовою тканиною забезпечує повноцінне дозрівання і розвиток нервових волокон. Корисний для регулювання роботи кісткового мозку. Діє синергічно з вітаміном B2. Незамінний для профілактики і лікування захворювань шкіри, нігтів, волосся, шлунково-кишкового тракту, а також при порушеннях психоемоційної сфери.
Вітамін D3 (Холекальциферол).
Це активний антирахітичний фактор. Найважливішою функцією вітаміну D є регулювання метаболізму Кальцію та фосфатів, що сприяють правильній мінералізації і росту скелета. Необхідний для функціонування паращитовидних залоз, кишечника, нирок і кісткової системи. Відіграє істотну роль в абсорбції кальцію і фосфатів з кишечника, у транспорті мінеральних солей в процесі кальціфікації кісток, регулює виведення кальцію і фосфатів нирками. Концентрація іонів Кальцію впливає на ряд важливих біохімічних процесів, що зумовлюють підтримку тонусу м’язів скелетної мускулатури, беруть участь у проведенні нервового збудження та впливають на згортання крові. Вітамін D3 також бере участь у функціонуванні імунної системи.
Нестача вітаміну D3 в їжі, послаблення його всмоктування, дефіцит Кальцію, а також відсутність експозиції на сонячне світло у період швидкого росту дитини призводять до рахіту, у дорослих – до остеомаляції, а у вагітних жінок – до появи симптомів тетанії і затримки утворення зубної емалі у немовлят.
Вітамін B12 (Ціанкобаламін).
Ціанокобаламін, як метаболіт, діє синергічно з фолієвою кислотою, активує обмін вуглеводів, білків та ліпідів, бере участь в утворенні холіну, метіоніну, нуклеїнових кислот, креатину. Як фактор росту стимулює функцію кісткового мозку, сприяє нормалізації функції печінки та нервової системи. Знижує концентрацію холестерину в крові. Підвищує здатність тканин до регенерації.
В організмі людини синтезується мікрофлорою кишечника, але цим потреба у вітаміні не забезпечується.
Показання
Може бути включена в раціон дієтичного харчування, як мультивітамінна і мультимінеральна харчова добавка, формула якої спеціально створена для забезпечення організму всіма вітамінами і мінералами, що допомагають задовольнити харчові потреби людини з урахуванням нових рекомендованих рівнів споживання.
Пробіотики сприяють компенсації кишкової мікрофлори і попереджають будь-які її зміни.
Дану дієтичну добавку не слід застосовувати як замінник повноцінного раціону харчування.
Спосіб застосування та дози Мультифоліко ДГК
Приймати по 1 червоній і по 1 фіолетовій капсулі на день під час їжі.
Тільки за рекомендацією лікаря.
Не є лікарським засобом. Без ГМО.
Особливості застосування препарату
Застосування у період вагітності і лактації
Не було проведено наукових досліджень щодо використання для даної категорії пацієнток. Застосування можливе за рекомендацією та наглядом лікаря.
Діти
Тільки за рекомендацією лікаря, але не молодше 7 років.
Застереження
Не слід перевищувати рекомендовану добову дозу. У разі застосування інших вітамінних препаратів слід проконсультуватися з лікарем до початку застосування Мультифоліко, щоб запобігти передозування.
Протипоказання Мультифоліко ДГК
- Індивідуальна гіперчутливість до компонентів продукту,
- загострення хронічного гастриту та виразкової хвороби шлунку або 12-палої кишки.
Упаковка
Кислотостійкі капсули.
Номер партії (серії) виробництва, дата виготовлення, вжити (придатний) до: відповідно до маркування.
Термін придатності
36 місяців від дати виробництва. Кінець терміну придатності зазначений на боковій стороні упаковки. Зазначений кінець терміну придатності стосується препарату, що зберігався належним чином.
Умови зберігання
Зберігати у сухому, прохолодному, недоступному для дітей місці при максимальній температурі не вище 25 °C. Уникати впливу джерел тепла, прямого сонячного світла і контакту з водою.
Відгуки користувачів
Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.