Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Зафакол 3D таблетки №30
497,10 ₴
Інструкція до препарату Зафакол 3D таблетки №30
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Перевірено: Громадська Яна
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 25.06.2024
Перевірено
Опис Зафакол 3D (Zafacol 3D) інструкція по застосуванню
Склад
Властивості
Показання для використання
Спосіб застосування та дози
Застереження
Форма випуску
Умови зберігання
Термін придатності
Зафакол 3D (Zafacol 3D) інструкція по застосуванню
Склад
Біологічно активні речовини, що містяться в 1 таблетці:
- олійна кислота - 250 mg (мг),
- інулін - 100 mg (мг),
- Bifidobacterium bifidum - 800 млн. CFU (КУО) *
- Bifidobacterium lactis - 220 млн. CFU (КУО) *
- вітамін D3 – 600 IU (МО).
* Сумарно 1,02 х 109 СFU (КУО)
Склад:
наповнювач (мікрокристалічна целюлоза), бутират кальцію (джерело масляної кислоти), наповнювач (гідроксипропілметилцелюлоза), інулін (фруктоолігосахариди), наповнювачі (модифікований кукурудзяний крохмаль, тальк), вологоутримувальний агент (гліцерин), барвники ( магнію стеарат), холекальциферол (вітамін D3), Bfidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, глазуруючий агент (полівінілпіролідон), регулятор кислотності (лимонна кислота). Без ГМО.
Властивості
Згідно з загальнодоступними літературними джерелами, компоненти, що входять до складу Зафакол 3D, мають такі властивості:
Масляна кислота відноситься до жирних кислот з коротким ланцюгом, який є продуктом життєдіяльності мікроорганізмів нормальної мікрофлори кишечника людини і має наступні властивості:
- забезпечує енергією клітини слизової оболонки кишківника;
- покращує захисний бар'єр слизової оболонки кишечника від патогенних мікроорганізмів та токсинів за рахунок: стимуляції синтезу муцину (особливого захисного бар'єру) та продукції антимікробних речовин, зміцненню зв'язків між клітинами слизової оболонки кишечника;
- регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишківника;
- регулює моторику кишківника;
- має протизапальну дію;
- регулює процеси всмоктування та виділення води та електролітів у кишечнику;
- знижує підвищену чутливість кишечника до зовнішніх подразників та зменшує неприємні відчуття в кишечнику;
- покращує стан нормальної мікрофлори кишківника.
Інулін – фруктоолігосахариди (складний вуглевод рослинного походження), який відноситься до групи пребіотиків і під дією нормальної мікрофлори кишечника ферментується з утворенням ендогенної олійної кислоти. Має такі властивості та:
- сприяє відновленню нормальної мікрофлори кишечника та придушенню патогенних мікроорганізмів;
- регулює моторику кишківника;
- сприяє засвоєнню вітамінів та мікроелементів (кальцію, магнію та інших);
- покращує вуглеводний та жировий обмін речовин в організмі (зниження глюкози крові, тригліцеридів та холестерину);
- покращує детоксикаційну, секреторну, екскреторну та імунну функції шлунково-кишкового тракту.
Біфідобактерії є необхідною складовою нормальної мікрофлори кишечника та сприяють:
- підтримці та нормалізації мікробіоценозу кишечника;
- захисту від патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів за рахунок: високого ступеня прикріплення до слизової оболонки кишеника, антагоністичної активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниження рівня pH у кишечнику, зменшення проникності слизової оболонки кишечника для патогенів, токсинів та алергенів, збільшення швидкості відновлення слизової оболонки;
- нормалізації травлення та моторики кишечника;
- синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
- засвоєнню кальцію та вітаміну D;
- підтримці імунітету.
Вітамін D3 (холекальциферол) є жиророзчинним вітаміном, який виконує такі функції:
- підтримує необхідні рівні кальцію та фосфору в крові для формування кісток та збереження їх будови;
- регулює м'язовий тонус;
- сприяє збереженню та відновленню цілісності епітеліального бар'єру слизової оболонки кишечника;
- бере участь у регуляції імунної активності організму;
- регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишківника.
Враховуючи вищезазначені властивості компонентів та спеціальну технологію їх запрограмованого вивільнення в кишечнику, Зафакол 3D може бути рекомендований як додатковий засіб при:
- функціональні порушення роботи кишечника;
- запальних явищ у слизовій оболонці кишечника;
- порушення мікробіоцинозу кишечника в результаті прийому антибіотиків, на фоні вікових змін, соматичних та інфекційних захворювань, фізичних навантажень, впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.
Показання для використання
Дієтична добавка до раціону харчування - додаткове джерело масляної кислоти, вітаміну D3, інуліну та біфідобактерій. Завдяки комплексній дії складових, Зафакол 3D сприяє: нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки товстого кишечника, усуненню дискомфорту в області кишечника, регуляції випорожнень та покращенню якості життя (психоемоційного стану) людини, підтримці нормального балансу та оптимізації якісного складу кишкової мікрофлори.
Спосіб застосування та дози
Дорослим та дітям з 12 років по 1-2 таблетки на день, внутрішньо після їди, не розжовуючи, запиваючи питною водою. Рекомендована тривалість вживання - 30 днів. Подальше вживання визначається індивідуально.
Не перевищувати добову дозу, що рекомендується.
Перед застосуванням потребує консультації з лікарем!
Не є лікарським засобом.
Застереження
Індивідуальна чутливість до компонентів, що входять до складу продукту, діти віком до 12 років, вагітні, жінки в період лактації. Цей продукт не призначений для діагностики та лікування будь-яких хвороб, не повинен використовуватись як заміна повноцінного раціону харчування.
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні; по 15 таблеток у блістері, по 1 або по 2 блістери у картонній коробці.
Маса 1 таблетки: 980 мг (мг) ±5%.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці, у сухому, захищеному від світла та тепла місці при температурі від 15°С до 25°С у недоступному для дітей місці.
Термін придатності
2 роки від дати виробництва. Не вживати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці або за порушення цілісності упаковки.