Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Шипшини плоди 3 г фільтр-пакет, 20 шт.
81,70 ₴
Інструкція до препарату Шипшини плоди 3 г фільтр-пакет, 20 шт.
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 25.05.2024
Перевірено
Опис Шипшини плоди (Fructus Rosae) інструкція по застосуванню
Склад
Лікарська форма
Фармакотерапевтична група
Фармакологічні властивості
Показання
Протипоказання Шипшини плодів
Особливості застосування препарату
Спосіб застосування та дози Шипшини плоди
Передозування
Побічні реакції Шипшини плодів
Термін придатності
Умови зберігання
Упаковка
Категорія відпустки з аптеки
Шипшини плоди (Fructus Rosae) інструкція по застосуванню
Склад
діюча речовина: плоди шипшини (Fructus Rosae);
1 пачка містить шипшини плоди (Fructus Rosae) - 100 г або 130 г; 1 фільтр-пакет містить шипшини плоди (Fructus Rosae) – 3 г.
Лікарська форма
плоди.
Основні фізико-хімічні властивості:
- цілісна сировина: суцільні, очищені від чашолистків і плодоніжок помилкові плоди різноманітної форми: від кулястої, яйцеподібної або овальної до сильно витягнутої веретеноподібної;
- колір плодів від оранжево-червоного до буро-червоного, горішки світло-жовтого, іноді бурого кольору. Запах відсутній. Смак кислувато-солодкий, злегка в'яжучий;
- порошок великий: суміш неоднорідних шматочків оболонок плодів, окремих волосків або збилися в грудки, цілісних горішків та їх шматочків. Колір шматочків плодів від оранжево-червоного до буро-червоного, горішки - світло-жовтого, іноді бурого кольору. Запах відсутній. Смак кислувато-солодкий, злегка в'яжучий.
Фармакотерапевтична група
Засоби, що діють на метаболізм та травну систему.
Код АТХ А16А Х.
Фармакологічні властивості
Фармакодинаміка.
Біологічно активні речовини плодів мають антисклеротичну, протизапальну дію: активізують ферментні системи та окислювально-відновні процеси в організмі, сприяють усуненню дефіциту вітаміну С, нормалізують вуглеводний обмін, посилюють синтез гормонів і регенерацію тканин, підвищують опірність організму до небла. , збільшують діурез, зменшують ламкість та проникність капілярів.
Фармакокінетика.
Не вивчалася.
Клінічні властивості.
Показання
Загальнозміцнюючий засіб при гострих та хронічних інфекціях, дистрофії, фізичних навантаженнях; геморагічні діатези; кровотечі різної етіології; передозування антикоагулянтів; гострі та хронічні захворювання печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт); захворювання нирок та сечового міхура (нефрити, нефропатії у вагітних) – у складі комплексної терапії.
Протипоказання Шипшини плодів
Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Тромбофлебіт та схильність до нього, недостатність кровообігу, ендокардит, декомпенсований цукровий діабет, тяжкі захворювання нирок, жовчнокам'яна хвороба.
Особливі заходи безпеки
Після застосування відвару рекомендується полоскання ротової порожнини теплою водою або слабким розчином соди для попередження пошкодження зубної емалі.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та іншими видами взаємодій.
Невідома.
Особливості застосування препарату
Застосування у період вагітності або годування груддю.
Застосовувати після консультації лікаря, який має оцінити співвідношення користі/ризику для плода/дитини.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом чи іншими механізмами.
Не впливає.
Спосіб застосування та дози Шипшини плоди
1 столову ложку плодів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хвилин. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45-60 хвилин, процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об'єм відвару довести кип'яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді 2 рази на добу після їжі: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки, дітям у віці 10-14 років – по ⅓ склянці, у віці 7-10 років – по 2 столові ложки, у віці 3-7 років – по 1 столовій ложці, у віці 1-3 роки – по 1 десертній ложці. Перед застосуванням відвар збовтати.
3 фільтр-пакети помістити в скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і наполягати 20-30 хвилин. Приймати у теплому вигляді 2 рази на добу після їжі: дорослим та дітям віком від 14 років – по ½ склянки, дітям у віці 10-14 років – по ⅓ склянці, у віці 7-10 років – по 2 столові ложки, у віці 3-7 років – по 1 столовій ложці, у віці 1-3 роки – по 1 десертній ложці.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.
Діти.
Препарат застосовувати дітям віком від 1 року.
Передозування
Повідомлення відсутні.
Побічні реакції Шипшини плодів
Можливі алергічні реакції (в т.ч. гіперемія, висипання, свербіж, набряк шкіри).
Термін придатності
2 роки.
Не застосовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці при температурі вище 25 °С; приготований відвар – у прохолодному місці, трохи більше 2 діб.
Упаковка
По 100 г або 130 г у пакети з вкладенням у пачку; по 3 г у фільтр-пакеті, по 20 фільтр-пакетів у пачці.
Категорія відпустки з аптеки
Без рецепта.
- Склад
- Лікарська форма
- Фармакотерапевтична група
- Фармакологічні властивості
- Показання
- Протипоказання Шипшини плодів
- Особливості застосування препарату
- Спосіб застосування та дози Шипшини плоди
- Передозування
- Побічні реакції Шипшини плодів
- Термін придатності
- Умови зберігання
- Упаковка
- Категорія відпустки з аптеки