Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Пембіна-Блю капсули №20
360,80 ₴
Інструкція до препарату Пембіна-Блю капсули №20
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 25.05.2024
Перевірено
Опис
Пембіна-Блю інструкція по застосуванню
Пембіна-Блю розроблена для пацієнтів із захворюваннями сечовидільної системи!
Пембіна-Блю – комбінований засіб на основі уросептика метилтіонінію хлориду і рослинних екстрактів, виявляє антибактеріальні, сечогінні та підкислюючи властивості при інфекціях сечового міхура та нирок. Сприяє при циститі зменшенню симптомів, попередженню рецидивів, руйнації бактеріальних плівок та усуненню збудника з уротелію головним чином завдяки антибактеріальним і відновними властивостями метилтіонінію хлориду.
Склад
Активні компоненти |
екстракт сухий листя шавлії (Salvia officinalis)* - 100 мг екстракт плодів журавлини великоплідної (Vaccinum macrocarpon) з 40 % проантоціанідинів - 200 мг метилтіонінію хлорид (метиленовий синій) - 30 мг |
Допоміжні компоненти |
крохмаль кукурудзяний і крохмаль прежелатинізований; антикомкувач стеарат магнію; склад капсули: желатин, барвники: діоксид титану, блискучий чорний, патентований синій V, понсо червоні 4R, азорубін |
*на основі кукурудзяного мальтодекстрину 30 %
Без ГМО.
Харчова (поживна) цінність на 100 г продукту: білки - 7.5 г. жири - 0 г. вуглеводи - 85.3 г
Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 371 ккал / 1553 кДж.
Рекомендації щодо застосування
Може бути рекомендована лікарем в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин природного походження флавоноїдів, глікозидів, сапонінів, органічних кислот, ефірних олій та інші речовини з метою створення оптимальних умов функціонування сечовивідної системи, застосування при інфекціях сечового міхура та нирок, при сечокам'яній хворобі, в тому числі дієтична добавка, завдяки складу, виявляє антибактеріальну, сечогінну та підкислюючу властивість.
Шавлія (Salvia officinalis) - містить алкалоїди, флавоноїди, глікозиди, сапоніни, органічні кислоти, ефіри масла та інші сполуки які обумовлюють серед іншого бактеріостатичний та бактерицидний ефекти по відношенню до бактерій; це обумовлює додавання шавлії під час інфекцій сечовивідної системи. Урсолова кислота, що міститься у шавлії та журавлині обумовлює сечогінний ефект Пембіни-Блю.
Метилтіонінію хлорид (метиленовий синий) - фенотиазінова сполука, гарно всмоктується у шлунково-кишковому тракті, потрапляє до сечовивідної системи де проявляє антисептичні властивості (має бактерицидну дію), а потім виводиться переважно з сечею. Ці особливості обумовили його присутність у декількох засобах, призначених для лікування сечовивідної системи.
Журавлина. З точки зору практичного застосування журавлини, вони особливо цінуються завдяки високому вмісту вітамінів, органічних кислот, флавоноїдів, цукрів і пектинових речовин. У плодах журавлини високий вміст вітаміну С, його в них стільки ж скільки і в апельсинах, грейпфрутах, лимонах, садової суниці. У ягодах журавлини також містяться вітаміни групи В: В1, В2, В5, В6, вітамін Е, РР і вітамін К1 (філлохинон). Переважаючою кислотою в журавлині є лимонна, а також яблучна, хінна, бензойна, урсолова, хлорогенова, олеанолова, кетоглутарова і оксикетомасляна кислоти. У незначних кількостях в ягодах журавлини є бурштинова та щавлева кислоти. До сахарів, якими багата журавлина в основному відносяться глюкоза і фруктоза, значно менше в цих ягодах сахарози. З полісахаридів найважливіше для людського здоров'я значення мають пектинові речовини, що містяться в журавлині. Плоди журавлини також містять біофлавоноїди, такі як лейкоантоціани, флавоноли антоціани, катехіни і фенолокислоти, а також бетаїн і важливі міро- і макроелементи: калій, кальцій і фосфор. У журавлині порівняно багато марганцю, заліза, міді і молібдену, вона мстить також магній, йод, барій, кобальт, бор, нікель, свинець, олово, срібло, цинк, хром, алюміній, титан. При такому багатому складі корисних речовин, калорійність журавлини складає всього 28 ккал.
Розглянувши склад журавлини, стає зрозуміло, чому науковці віднесли цю ягоду до найкорисніших для людини продуктів харчування. Завдяки високому вмісту солей калію і вітаміну С, журавлина дуже корисна для підтримки організму в період інфекційних і простудних захворювань, особливо в осінньо-зимовий період. Дослідженнями вчених виявлено позитивний вплив журавлини на стан здоров'я при захворюваннях сечовивідної системи. Фахівцями доведено, що 1.5 склянки соку журавлини в день знижують ризик загострення цього захворювання в два рази. Такий цілющий ефект ягід журавлини обумовлений вмістом у ний проантоцианідна і бензойної кислоти. Журавлина вважається природним антибіотиком через її антибактеріальні та протизапальні властивості. Крім того, в журавлині містяться речовини що перешкоджають утворенню тромбів в судинах.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Спосіб застосування
Дорослим при наявності симптомів патології сечовивідної системи по 1 капсулі 2 рази на добу протягом 15 днів.
Для попередження симптомів патології сечовивідної системи по 1 капсул на день протягом місяця.
Капсули слід запивати достатньою кількістю води.
Не слід перевищувати рекомендовану добову дозу.
Термін вживання
Курс - 1 місяць, в подальшому доза та термін споживання узгоджується з лікарем індивідуально.
Застереження
Підвищена чутливість до окремих компонентів продукту.
Не рекомендовано вживати продукт при вагітності та в період годування груддю, не застосовувати хворим на епілепсію, діабет, атрофічний гастрит, при гіпоацидних станах, людям які чутливі до аспірину, мають непереносимість певних цукрів та каменів у нирках.
Продукт слід застосовувати з обережністю в комбінації з речовинами, які блокують тромби (варфарин) або зменшують кислотність шлунку (омепразол, циметидин, ранітидин).
Не перевищувати рекомендовану кількість для щоденного споживання.
Перед початком прийому рекомендована консультація лікаря.
Не є лікарським засобом.
Форма випуску
10 або 15 або 20 капсул в блістері.
1 або 2 або 3 блістери в картонний коробці.
Термін придатності
3 роки.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі до 25 °С, в сухому та недоступному для дітей місці.