Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Вода мінеральна Моршинська РОПА 0,7 л
546,20 ₴
Інструкція до препарату Вода мінеральна Моршинська РОПА 0,7 л
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Перевірено: Громадська Яна
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 25.06.2024
Перевірено
Опис
Вода мінеральна Моршинська РОПА
Склад
- Сульфати > 75;
- Натрій + Калій > 75;
- Магній <30.
Показання
Для внутрішнього вживання "Моршинський розсіл №6" призначають у 0,35%, 0,7%, 1,4% розчині.
Багаторічна практика показала велику лікувальну цінність Моршинської рапи, терапевтичний ефект її при лікуванні захворювань органів травлення.
При хронічних гастритах, гастродуоденітах з підвищеною секреторною та кислотоутворювальною функцією шлунка вживається тричі на добу теплою у розведенні 3,5-7,0 г/л, по 150-200 мл. за 1,5 год до їди.
При хронічних гастритах із збереженою секреторною та кислотоутворюючою фукцією шлунка вживається тричі на добу теплою у розведенні 3,5–7,0 г/л, по 150–200 мл. за 45-60 хв. до їжі.
При хронічних гастритах із секреторною недостатністю вживається тричі на добу теплою у розведенні 7,0-14,0 г/л, по 100-150 мл. за 15-30 хв. до їжі.
При виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки вживається тричі на добу теплою у розведенні 3,5 г/л, по 150 мл. за 60 хв. до їди при збереженій або зниженій кислотності шлунка та за 1,5 години. до їди при підвищеній кислотності шлунка.
При хронічних гепатитах, холециститах, холангітах та ангіохолітах з підвищеною кислотністю шлунка вживається тричі на добу теплою або гарячою у розведенні 7,0 г/л по 100-200 мл. за 1,5 години. до їжі.
При хворобах травної системи у супроводі збереженої секреції шлунка вживається тричі на добу теплою у розведенні 7,0 г/л 45-60 хв. до їди, а у супроводі зниженої секреції шлунка вживається тричі на добу теплою у розведенні 7,0 -14,0 г/л по 100-200 мл. за 20-30 хв. до їжі.
При жовчнокам'яній хворобі вживається тричі на добу у розведенні 3,5-7,0 г/л по 100-150 мл. теплою чи гарячою залежно від функціонального стану товстого кишечника.
При хронічному панкреатиті вживається у розведенні 3,5-7,0 г/л по 100-150 мл. до їжі теплою чи гарячою залежно від секреторної та моторної функцій шлунка.
При функціональних розладах кишечника за гіперкінетичним типом (діареї), вживається тричі на добу у розведенні 3,5-7,0 г/л по 75-100 мл. теплою чи гарячою за 15-30 хв. до їди, пити слід повільно.
При дискінезії кишечника з незначними явищами розлади кишкового стану вживається тричі на добу у розведенні 7,0–14,0 г/л по 150–200 мл. теплою за 60 хв. до їди, середніми ковтками.
При хронічних колітах та ентероколітах легкого та середнього ступеня вживається три рази на добу у розведенні 3,5-7,0 г/л по 50-100 мл. теплою чи гарячою за 15-30 хв. до їди, пити слід повільно.
При хронічних захворюваннях печінки та жовчовивідних шляхів (крім хронічного калькульозного холециститу та активного гепатиту) можна проводити терапевтичний тюбаж у розведенні 14,0-21,0 г/л температурою 40-42 В у кількості 150-200 мл. за загальноприйнятою методикою.
При перситующем гепатиті, хронічному гастродуоденіті, ентероколіті у фазі повної ремісії показано трансдуоденальне промивання температурою 37-38 В С. Швидкість надходження мінеральної води до дванадцятипалої кишки - 1 літр за 20-30 хв.
Для підводних промивань та зрошень використовується у розведенні 7,0 г/л за загальноприйнятою методикою.
Фізіологічно обґрунтована оптимальна тривалість безперервного курсу лікування питними водами 38 днів.
Лікарі рекомендують продовжувати курортний курс лікування у домашніх умовах
- вживаючи «Моршинський розсіл №6» у розведенні 3,5 г/літр, однієї пляшки Вам вистачить на 46 днів;
- вживаючи «Моршинський розсіл №6» у розведенні 7,0 г/літр, однієї пляшки Вам вистачить на 23 дні;
- Використовуючи «Моршинський розсіл №6» у розведенні 14,0 г/літр, однієї пляшки Вам вистачить на 12 днів.
Потреба повторного повного курсу лікування в домашніх умовах 1-2-3 пляшки в залежності від розведення.
Загальна мінералізація: 80-170 г/літр.
Спосіб застосування та дози
Інструкція приготування та медичного застосування
Рoпа мінералізацією 150-170 г/літр є вихідним матеріалом для приготування Моршинської мінеральної води "Джерело №6" шляхом розведення до 3,5 г/л, 7 г/л, 14 г/л та для тюбажу у розведенні до 21 г/л .
Для отримання вищезгаданих мінералізацій розсіл розводять прісною кип'яченою питною водою за наступною методикою:
- для мінералізації 3,5 г/л розвести 25 мл. ропи (2 десертні ложки) на 1 літр води;
- для мінералізації 7 г/л розвести 50 мл. ропи (3 столові ложки) на 1 літр води;
- для мінералізації 14 г/л розвести 100 мл. ропи (6 столових ложок) на 1 літр води.
Готову мінеральну воду вживають холодною (20 ° С), теплою (38-40 ° С) або гарячою (43-45 С).
Умови зберігання
при температурі від 5°С до 20°С, берегти від потрапляння прямих сонячних променів.