Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Лактобаланс капсули №7
134,90 ₴
Інструкція до препарату Лактобаланс капсули №7
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 26.05.2024
Перевірено
Опис
Лактобаланс (lactoblance) інструкція по застосуванню
Склад
1 капсула 378 mg (мг) містить 9 штамів пробіотичних мікроорганізмів:
- Lactobacillus Gasseri KS-13,
- Lactobacillus Gasseri LAC-343,
- Lactobacillus Rhamnosus LSC-742,
- Bifidobacterium Bifidum G9-1,
- Bifidobacterium Longum MM-2,
- Bifidobacterium Longum BB536,
- Bifidobacterium Infantis M-63,
- Bifidobacterium Breve M16V Тип Т,
- Bifidobacterium Lactis BI-04
- загальна кількість життєздатних лактобактерій не менше 1х109;
- загальна кількість життєздатних біфідобактерій не менше 2 х 109;
допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кремнію діоксид, желатин.
Кожна капсула актобланс містить не менше ніж три мільярди пробіотичних мікроорганізмів (3 х 109 КУО/капсулу):
Активні компоненти |
Кількість |
3 штами живих лактобактерій: L. Gasseri KS-13, L. Gasseri LAC-343, L. Rhamnosus LCS-742 |
не менше 1 х 109 КУО |
6 штамів живих біфідобактерій: B. Bifidum G9-1, B. Longum MM-2, B. Longum BB536, B. Infantis M-63, B. Breve M16V Тип Т, B. Lactis BI-04 |
не менше 2 х 109 КУО |
Опис
Збалансована комбінація 9 штамів пробіотичних мікроорганізмів (лакто- та біфідобактерій), яка сприяє підтримці та відновленню нормальної мікрофлори кишечника, підвищенню захисної функції імунної системи та загальної резистентності організму.
Властивості
Мультипробіотик Лактобланс містить 9 ідентичних до людської мікрофлори штамів живих ліофілізованих лакто- та біфідобактерій, що мають високу життєздатність: стійкі до впливу шлункового соку, травних ферментів та жовчних кислот. Дані штами характеризуються високою здатністю до адгезії та колонізації на слизовій оболонці кишечнику, що створює оптимальні умови для росту нормальної кишкової та вагінальної мікрофлори.
Лактобланс містить картопляний крохмаль, що забезпечує збереження та транспортування лакто- та біфідобактерій у шлунково-кишковому тракті та стимулює їх ріст на слизовій кишечнику.
Мікробіота кишечника об’єднує велику кількість різноманітних мікроорганізмів шлунково-кишкового тракту людини (лише в кишечнику виявлено більше ніж 100 трильйонів мікробних клітин).
Нормальна мікрофлора кишечника відіграє надзвичайно важливу роль у багатьох життєво необхідних процесах в організмі людини:
- пригнічення росту патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів (мікробіом кишечника виконує захисну функцію проти вторгнення до організму людини інфекцій, виробляє антибактеріальні агенти з метою знищення патогенних бактерій);
- метаболізм і травлення (мікробіом кишечника допомагає в розщепленні неперетравлених вуглеводів та білків, цукру та алкоголю, сприяє засвоєнню поживних речовин;
- біосинтез вітамінів та амінокислот (зокрема мікробіом кишечника виробляє вітамін К та вітаміни групи B, сприяє засвоєнню магнію, заліза та кальцію);
- контроль та нормалізація маси тіла;
- деградація промислових хімічних речовин та забруднювачів, шляхом зниження рівня їх токсичності та тривалості перебування в організмі;
- місцева та загальна імунна відповідь організму;
- робота мозку, емоційний стан та поведінка людини;
- зниження тривоги та депресії.
Порушення видового різноманіття кишкової мікрофлори може бути важливим фактором низки патологічних розладів, включаючи рак товстої кишки, запальні захворювання кишечника (синдром роздратованого кишечника (СРК), хвороба Крона, виразковий коліт), синдром поліорганної недостатності, серцево-судинні захворювання, ожиріння, діабет, сечокам'яна хвороба, тривога та депресія, астма, аутизм, атеросклероз, артеріальну гіпертензію, автоімунні та алергічні захворювання тощо.
Вагінальна мікробіота, що в основному представлена лактобактеріями, завдяки продукції таких антимікробних сполук як бактеріоцини, пероксид водню, молочна та оцтова кислоти відіграє значну роль у підтримці здоров'я жінки шляхом захисту піхви від патогенних мікроорганізмів, що викликають бактеріальні та грибкові інфекції сечостатевої системи (вагінальний кандидоз, бактеріальний вагіноз) , інфекції, що передаються статевим шляхом та інші інфекції сечовивідних шляхів.
Пробіотики – живі мікроорганізми, які, при застосуванні в достатній кількості, приносять користь для здоров’я організму людини. Найбільш вивченими пробіотиками є лакто- та біфідобактерії.
Лакто- та біфідобактерії, що входять до складу мультипробіотика Лактобланс, сприяють підтримці та нормалізації кишкової і вагінальної мікрофлори при:
- терапії лікарськими засобами, які призводять до порушень мікрофлори (в тому числі антибактеріальними та хіміотерапевтичними препаратами);
- запальних захворюваннях кишечника, в тому числі синдромі роздратованого кишечника (здатність біфідобактерій інгібувати серинові протеази може позитивно впливати на функцію кишки та купіровати симптоми СРК за рахунок зменшення активності запалення, моторно-евакуаторних порушень та вісцелярної гіперчутливості);
- діареях, закрепах та здутті (у ході дослідження відмічено покращення симптомів у 96% пацієнтів з діареєю, у 95% пацієнтів з закрепом та 96% пацієнтів з здуттям живота);
- вагінальному кандидозі (у ході дослідження відмічено покращення симптомів у 89% пацієнток);
- змінах у харчуванні, питної води, кліматичних умов, в тому числі під час відряджень та подорожей;
- зниженні захисної функції імунної системи та загальної резистентності організму внаслідок порушення мікрофлори кишечнику;
- ринокон’юктивіті: штами Lactobacillus gasseri KS-13, Bifidobacterium bifidum G9-1 і Bifidobacterium longum MM-2 покращують якість життя пацієнтів, зменшуючи вираженість симптомів в період сезонних алергій завдяки продукції IL-10 та цитокіну, що сприяє зниженню рівня IgE у крові;
- бронхіальній астмі: для нормалізації складу кишкової мікрофлори, що є важливим фактором для підтримки адекватного функціонування кишкового бар'єру та підтримки імунологічної толерантності;
- алергічному риніті, викликаному пилком, та епізодичній (інтермітуючій) астмі у дітей: комбінація біфідобактерій (B longum BB536, B infantis M-63 і B breve M-16V) полегшує симптоми та покращує якість життя;
- утворенні в кишечнику шкідливих речовин з метою зменшення утворення аміаку, індолу та сірководню;
- ризику гострих респіраторних інфекцій верхніх дихальних шляхів (бронхітів, трахеїтів, ринітів, тонзилітів,
- синуситів, ларингітів, фарингітів, аденоїдиту тощо) у фізично-активних дорослих для підвищення опірності організму.
Показання
Враховуючи корисні властивості біфідо- та лактобактерій, що входять до складу, мультипробіотик Лактобланс рекомендовано споживати як дієтичну добавку до раціону харчування – джерело пробіотичних мікроорганізмів (біфідо- та лактобактерій), з метою:
- підтримки та нормалізації кишкової та вагінальної мікрофлори;
- загального зміцнення організму;
- нормалізації функціонування кишечника (у тому числі після застосування антибіотиків, при змінах раціону харчування та кліматичних умов у подорожах);
- покращенню травлення та обміну речовин.
Мультипробіотик Лактоблансне містить штучних консервантів та барвників, цукру, похідних молока та казеїну, тому може застосовуватись пацієнтами з непереносимістю лактози та схильністю до алергій.
Пробіотичні мікроорганізми, що входять до складу Лактобланс, зберігають стабільність при кімнатній температурі впродовж всього терміну придатності, не потребують зберігання в холодильнику.
Спосіб застосування та дози Лактобланс
Рекомендована для щоденного споживання: дітям віком від 3 років та дорослим по 1 капсулі 1 раз на день під час їди.
Дітям віком від 3 років і дорослим, які не можуть проковтнути цілу капсулу, необхідно її розкрити, вміст висипати в ложку і змішати з невеликою кількістю рідини.
Дітям до 14 років приймати за рекомендацією і під наглядом лікаря-педіатра.
Тривалість курсу споживання: до одного місяця. При необхідності прийом можна повторити. Більш тривале споживання узгоджується з лікарем.
Застереження
Підвищена чутливість до компонентів дієтичної добавки, діти до 3-х років. Не перевищувати рекомендовану порцію для щоденного споживання. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не вживати після строку придатності зазначеного на упаковці. Перед споживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.
Умови зберігання
Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від +15 °C до +25 °C та відносній вологості повітря не більше 60%. Не потребує зберігання в холодильнику.
Термін придатності
3 роки.
Упаковка
Капсули масою 378 mg (мг), по 7 або 14 капсул у блістері, по 1 або по 2 блістери y картонній коробці.
Не є лікарським засобом.
Без ГМО.