Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Гепаргін розчин для орального застосування стік 10 мл №20
740,80 ₴

Інструкція до препарату Гепаргін розчин для орального застосування стік 10 мл №20

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Оновлено: 05.09.2024
Перевірено
Опис

Гепаргін інструкція по застосуванню

Склад

L-аргінін, бетаїну гідрохлорид, бетаїн, бензойна кислота, цукроза, ароматизатор Виноградний, вода очищена, лимонна кислота.

Кожний флакон або стік 10 мл (ml) містить:

  • L-аргініну 1000 мг (mg),
  • бетаїну гідрохлориду 500 мг (mg),
  • бетаїну 500 мг (mg).

Властивості

Гепаргін є джерелом амінокислот L-аргініну та бетаїну, що проявляють кардіопротекторну, антигіпоксичну, нейропротекторну, цитопротекторну, загальнозміцнюючу, гепатопротекторну, протиастенічну та детоксикуючу дію на організм.

L-аргінін – амінокислота, що належить до розряду умовно незамінних, тобто які частково синтезуються в організмі, але в кількості, що не покриває добову потребу людини, тому L-аргінін вимагає регулярного надходження з їжею. При різних захворюваннях, дефіциті в раціоні білка, а також з віком синтез L-аргініну різко знижується в організмі.

При дефіциті L-аргініну, в першу чергу, страждає система, що відповідає за виведення аміаку з організму і його знешкодження. В організмі людини аміак є токсичною речовиною, тому за нормальних умов аміак метаболізується в сечовину. При хронічних захворюваннях, вірусних інфекціях, отруєннях порушується перетворення аміаку в сечовину. Цикл сечовини – найважливіший шлях знешкодження аміаку, при його неспроможності страждає весь організм і, в першу чергу, печінка та нирки, тому що висока концентрація сечовини веде до їх пошкодження. L-аргінін є субстратом для синтезу сечовини в печінці. L-аргінін сприяє знешкодженню аміаку шляхом активізації його перетворення в нетоксичну сечовину і прискоренню її виведення нирками з організму, а також сприяє підтриманню оптимального азотистого балансу в організмі, сприяє виведенню кінцевого азоту, знижує утворення шкідливих для клітин печінки вільних радикалів, чим посилює детоксикаційну функцію печінки.

L-аргінін є основою для ферменту NO-синтетази, яка виступає в ролі каталізатора при синтезі оксиду азоту в клітинах ендотеліальної оболонки судин. Посилене утворення NO веде до розширення периферичних судин і зниження загального периферичного опору, що сприяє зниженню артеріального тиску та зменшенню кисневого голодування різних тканин, в першу чергу серцевого м'язу, а також покращує кровообіг периферичних судин і доставку кисню до головного мозку. L-аргінін пригнічує утворення ендотеліїну – речовини, що має потужну судиннозвужуючу дію та є стимулятором ділення гладком'язових клітин стінки судин.

L-аргінін бере участь в комунікації між нервовими клітинами. Сприяє синаптичній пластичності і поліпшенню пам'яті, а також є медіатором (імпульсним передавачем), що обумовлює розслабленню гладком'язових клітин шлунка, кишківника, сечового міхура, матки.

Бетаїн – ліпотропна речовина, яка є осмопротектором та донором метильних груп. Як осмопротектор, бетаїн захищає клітини, білки і ферменти від впливу навколишнього середовища (вірусні інфекції, стрес, інтоксикація). В якості донора метильних груп бетаїн бере участь в метіоніновому циклі, головним чином в печінці та нирках. Недостатній печінковий метаболізм жирів призводить до стеатозу печінки (накопичення жиру в печінці) та подальшого розвитку дисліпідемії. Ці зміни в обміні речовин можуть сприяти розвитку захворювань серця, мозку, печінки і судин. Недостатність метильних груп призводить до підвищеної концентрації гомоцистеїну в плазмі людини. Гіпергомоцистеїнемія у жінок пов'язана з синдромами повторного викидня, прееклампсії, відшарування плаценти, тромбоемболії. При перетворенні гомоцистеїну в метіонін, бетаїн може функціонувати як альтернативний донор метильних груп. Завдяки цьому, бетаїн може заміщати дефекти в реакціях метилювання, що викликані порушенням функціонування фолатного циклу і нестачею вітаміну В12. Бетаїн збільшує витривалість під час фізичних навантажень, працездатність, сприяє зменшенню загальної слабкості і втоми, забезпечує прилив сил і енергії. Бетаїн є важливою речовиною для профілактики хронічних захворювань. Бетаїнова дієта може знизити ризик серцево-судинних захворювань, поліпшує репродуктивне здоров'я жінок.

Іони цитрату, що містяться в Гепаргіні , сприяють процесу травлення при підвищеній кислотності шлункового соку, cприяють зменшенню ацидозу та диспептичних проявів (нудота, відчуття тяжкості в шлунку, метеоризм), які часто спостерігаються при захворюваннях печінки.

Дієтична добавка Гепаргін за рахунок комбінації L-аргініну, бетаїну та іонів цитрату є доповненням до раціону дієтичного харчування при ацетонемічному синдромі. Наявність у складі амінокислот L-аргініну, який бере участь у процесах обміну речовин (впливає на уреогенез (синтез мочевини), сприяє виведенню аміаку) та сприяє підтримці нормального кровообігу, а також бетаїну, який бере участь в обміні метіоніну, біосинтезі фосфоліпідів, як ліпотропний агент сприяє мобілізації жирів з печінки та їх транспортуванню, дозволяє використовувати дієтичну добавку Гепаргін в якості додаткового джерела амінокіслот, дефіцит яких спостерігається при ацетонемічному синдромі. Іони цитрату є посередником у цитратному циклі та є важливим компонентом синтезу жирних кислот у цитоплазмі клітини. Вони сприяють процесу травлення у разі підвищеної кислотності, зменшують ацидоз та диспепсичні прояви, що також сприяє покращенню стану дитини.

Рекомендації до споживання

Може бути рекомендований лікарем до раціону дієтичного харчування як додаткове джерело амінокислот L-аргініну та бетаїну які:

  • сприяють належному функціонуванню серцево-судинної, імунної, гепатобіліарної та нервової систем;
  • сприяють підтримці репродуктивного здоров'я та використовуються для дієтичної корекції гомоцистеїнемії у жінок;
  • є доповненням до раціону дієтичного харчування при станах, пов'язаних з порушенням білкового метаболізму (стреси, астенія, травми, вірусні інфекції, голодування та ін.), особливо у осіб, що знаходяться під впливом шкідливої дії факторів навколишнього середовища;
  • використовуються як частина раціону дієтичного харчування у вагітних з огляду оцінки лікарем співвідношення користь/ризик;
  • є доповненням до раціону дієтичного харчування при корекції ацетонемічних станів у дітей віком від 3-х років;
  • використовуються для підвищення апетиту у дітей та дорослих при порушенні обмінних процесів, спричинених впливом шкідливих зовнішніх факторів (вірусні інфекції, голодування, ірраціональні дієти, стреси та інше);
  • з метою сприяння усунення наслідків дії алкоголю, медикаментів, промислових та інших токсичних, інфекційних, вірусних агентів.

Спосіб застосування та дози

Дорослим по 1-3 флакони або 1-3 стіки на добу після прийому їжі, або за рекомендацією лікаря. Розвести вміст одного флакону/стіка в половині склянки води та випити.

Дітям від 3-х років як додаток до дієтичного харчування при станах, які супроводжуються ацетонемічним синдромом – приймати по 2 флакони/стіки на добу (зранку та ввечері). Вміст одного флакона/стіка розвести в половині склянки (100 мл (ml)) питної води та приймати по 1 чайній ложці кожні 10-15 хвилин.

Рекомендований термін споживання – 3-4 тижні. В подальшому термін споживання узгоджується з лікарем.

Застереження до споживання

  • Підвищена чутливість до окремих компонентів продукту.
  • Не споживати при жовчнокам'яній та сечокам'яній хворобі в стадії загострення, цукровому діабеті.
  • Цей продукт не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
  • Не перевищуйте рекомендовану добову кількість.
  • Не споживайте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.
  • Перед споживанням обов'язкова консультація лікаря.

Форма випуску

Розчин для орального застосування.

По 10 мл (ml) у скляних флаконах брунатного кольору; по 5 флаконів у блістері із плівки полімерної; по 2 блістери з флаконами у пачці із картону.

Або по 10 мл у стіках з ламінату; по 20 стіків, вкладених у пачку з картону.

Термін придатності

Краще спожити до кінця дати, зазначеної на упаковці, термін придатності – 2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку