Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Закваска Good Food Симбіотик №5
95,70 ₴
Інструкція до препарату Закваска Good Food Симбіотик №5
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Перевірено: Громадська Яна
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 13.11.2024
Перевірено
Інструкція
Замовити можна як цілу упаковку так і окремо пакетики: 1 упаковка = 5 пакетиків / 5 грам
Закваска Good Food Симбіотик
Йогурт Симбіотик — це натуральний мульти-пробіотик. Він складається з 11 видів лакто-і біфідобактерії, що становлять мікрофлору здорової людини.
Кожен вид бактерій в організмі людини виконує свою унікальну функцію. Одні знищують хвороботворні віруси і мікроорганізми, інші — виробляють вітаміни і амінокислоти.
Симбіотик природньо відновлює мікрофлору кишківника після прийому антибіотиків і покращує травлення. Симбіотик — відмінний засіб для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту:
- Забезпечує здорове травлення і баланс мікрофлори кишківника;
- Застосовується при лікуванні і профілактиці дисбактеріозу;
- При регулярному вживанні усуває метеоризм, запори або проноси, коліки, нудоту, болі в області живота та інші проблеми ШКТ;
- Прискорює лікування і захищає від гастриту, виразки, холециститу, панкреатиту, коліту;
- Піклується про вашу мікрофлорі під час і після прийому антибіотиків.
Чим більше видів бактерій містить пробіотик — тим він корисніший.
Симбіотик насищає кишківник різними видами корисних бактерій, щоб його функції виконувалися на 100%.
Симбіотик підходить для харчування дітей до 1 року. У ньому містяться біфідо-і лактобактерії, які необхідні для правильної роботи організму та легкого пристосування до нових продуктів. До того ж в ньому відсутні інші мікроорганізми, яких ще немає в кишечнику у дитини у віці до 1 року.
Як приймати Симбіотик
>- У сухому (незаквашенном) вигляді. Розчиніть вміст одного пакетика в склянці теплої води і приймайте за 20 хвилин до прийому їжі 1 раз на день.
- У вигляді готового йогурту вживати по 250-300 грам за 20 хвилин до прийому їжі або через 1,5 години після їжі. З 1 пакетика закваски можна приготувати 3 літри готового йогурту.
- Протипоказань по тривалості прийому закваски Симбіотик - немає. Бажано йогурти включити в щоденний раціон.
З 1 пакетика закваски можна приготувати 3 літри готового йогурту.
Користь та ефективність закваски Симбіотик підтверджені клінічним дослідженням кафедри внутрішньої медицини Національного медичного університету ім. А.А. Богомольця, яке проводилося в 2012 році.
Дослідження підтвердило, що в групах хворих з дисбактеріозом вдається досягти позитивної динаміки при додаванні в раціон закваски Симбіотик протягом 2-4х тижнів. Результати повністю підтвердили ефективність і користь закваски Симбіотик, щодо захворювань, викликаних порушенням мікрофлори.
Бактеріальний склад
>- Bifidobacterium Bifidum;
- Bifidobacterium Infantis;
- Bifidobacterium Longum;
- Bifidobacterium Breve;
- Bifidobacterium Adolescentis;
- Streptococcus Thermophilus;
- Lactobacillus Bulgaricus;
- Lactobacillus Acidophilus;
- Lactobacillus Rhamnosus;
- Lactobacillus Plantarum;
- Propionibacterium Freudenreichii.
Спосіб приготування
>Підігрійте молоко до температури +38-42°C.
Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап'ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване - прокип'ятіть його і остудіть до зазначеної температури.
Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом. Загорніть каструлю / банку в теплу ковдру (не тонку). Або ж використовуйте мультиварку чи йогуртницю відповідно до інструкції. Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра - 8-12 годин. Для 3 літрів - 12-20 годин.
Готовий йогурт має бути густим.
Якщо після 8-12 годин йогурт не загус: Якщо він теплий, залиште його ферментуватися ще 2 години і знову перевірте готовність та густоту. Якщо охолов, підігрійте його, додавши гараче молоко, зануривши каструлю в гарячу воду або в духовці при t 40-50 °C. Потім знову укутайте в ковдру і залиште на 3-4 години.
Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.
У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки - є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику. Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
З однієї закваски можна приготувати від 1-го до 3-х літрів йогурту за раз. Корисні властивості та вміст пробіотиків при приготуванні 2-3-х літрів йогурту зберігаються. Приготування 2-х і 3-х літрів відбувається на 2-4 години довше. Всі закваски Good Food можна перезаквашувати до 3-х разів без втрати якості.