Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Борсуковий жир 50 г
132,40 ₴
Інструкція до препарату Борсуковий жир 50 г
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 13.11.2024
Перевірено
Інструкція Борсуковий жир інструкція по застосуванню
Склад
Форма випуску
Галузь застосування
Властивості
Кількісні параметри зразка
Термін вживання
Протипоказання
Застереження
Термін придатності
Борсуковий жир інструкція по застосуванню
Склад
100% натуральний топлений борсучий жир, екологічно чистий.
Форма випуску
флакон із медичного скла 50 г у картонній упаковці з інструкцією.
Галузь застосування
дієтична добавка Борсуковий жир може бути рекомендована як джерело жиророзчинних вітамінів та ненасичених жирних кислот. Застосовується для нормалізації функціонування дихальної системи, поліпшення процесу травлення, активації кишкової перистальтики.
Властивості
- сприяє покращенню білкового обміну;
- покращує роботу шлунково-кишкового тракту;
- активує процеси регенерації тканин, сприяє прискоренню загоєння виразок та ерозій, надає захисну, обволікаючу дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту завдяки наявності у складі вітамінів А та Е;
- сприяє поліпшенню роботи серця, кровоносної системи та зниження ризику розвитку атеросклерозу та тромбозів;
- завдяки наявності у складі омега-3 та омега-6 жирних кислот, які сприяють розширенню кровоносних судин, що живлять серце, дозволяє знизити рівень холестерину в крові;
- вітаміни борсучого жиру сприяють покращенню реологічних властивостей крові;
- завдяки вмісту природних антиоксидантів - вітамінів (А, Е, D), органічним та поліненасиченим жирним кислотам, борсучий жир перешкоджає передчасному старінню, сприяє покращенню стану нігтів, шкіри та волосся.
Вживати борсучий жир усередину як допоміжний засіб:
- при бронхіті, запалені легень, туберкульозі, плевриті та деяких видах астми;
- при зниженні імунітету, анемії та втраті ваги;
- для відновлення сил та працездатності при фізичних навантаженнях;
- після тривалого вживання фармацевтичних препаратів.
Спосіб застосування
- всередину перед їдою
- дорослим по 1 десертній ложці 2-3 десь у день;
- дітям від 6 до 14 років по 1 чайній ложці 2-3 десь у день;
- дітям від 3 до 6 років по 1/3 чайної ложки 2 десь у день.
Можна змішувати з медом або теплим молоком. Барсука жир можна намазувати на шматочок чорного хліба, запиваючи гарячим чаєм з медом або малиновим варенням.
*Дуже ефективні розтирання та компреси на основі борсучого жиру дорослим та дітям.
Кількісні параметри зразка
В'язка рідина світло-жовтого або світло-коричневого кольору (колір залежить від температури топлення) з легкою опалесценцією. Смак і запах без ганебних ознак.
Масова частка вологи та летких речовин, %: не більше 0,05.
Вміст речовин: нерозчинних в ефірі – відсутній; вміст неомилюваних речовин - 0,45%.
Енергетична цінність, ккал: 950 в 100 г продукту.
Вміст жирів у 100 г продукту: білки – 0,015 г, вуглеводи – 0,005 г.
Вміст вітамінів: вітамін А – 21 мг на 100 г продукту: вітамін D – 20 мг на 100 г продукту.
Кислотне число, мг/КОН/г: трохи більше 1,5.
Температура застигання, ° С: +3,5.
Температура плавлення, ° С: +22.
Карбонільна сполука, мкмоль/г: 1,80.
Вміст жирних кислот, %: ненасичених – 86,00, насичених – 14,00.
Перекисне число 1/2 Про ммоль/г: трохи більше 10,0.
Термін вживання
1 місяць. Надалі термін вживання погоджувати із лікарем.
Протипоказання
індивідуальна нестерпність.
Застереження
не перевищувати добову дозу, що рекомендується, не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не містить ГМО.
Термін придатності
не більше 24 місяців від дати виготовлення.
Умови зберігання
зберігати в оригінальній упаковці в сухому та недоступному для дітей місці при температурі не більше +25°С та відносній вологості повітря не вище 75%.
Допускається осад. Перед вживанням збовтати.
Не є лікарським засобом.