Незважаючи на те, що при переході на зимовий час ми отримуємо додаткову годину і це не може не тішити, все ж таки на нашому організмі подібний "подарунок" може позначитися не так приємно. Здавалося б, непомітна зміна лише на годину, а біологічний будильник всеодно перебудовується. І не лише біологічний. Крім ритму сну та неспання, змінюється графік прийому їжі, а слідом за ним може змінитися і апетит. Проблеми з адаптацією до нового режиму можуть спричинити ослаблення імунітету, що в осінньо-зимовий період особливо небезпечно. Також у цей період загострюються хронічні захворювання.

Крім цього, переведення стрілок годин тому означає, що прокидатися ми будемо, коли на вулиці ще темно, а йти з роботи, коли вже темно. А нестача світла викликає пригнічений стан, сонливість негативно відбивається на настрої і може стати причиною розвитку депресії.

Як бачите, зайва година сну може вплинути на нас не так добро, як ми на те розраховуємо. Але засмучуватися не варто! Дотримуючись простих порад, ви зумієте не тільки сприятливо адаптуватися до переведення годинника, а й зміцнити власне здоров'я.

1) Стежте за сном

Переклад на годину тому відбувається о 4:00 у ніч із суботи на неділю. Намагайтеся в неділю прокинутися у звичний час. При виробленому режимі краще лягти спати на годину пізніше, але все ж таки встати в той же час, що і зазвичай, ніж раніше. Наступні два тижні намагайтеся приділяти увагу сну. Досить дотримуватися простих і легких правил: провітрювати кімнату перед сном, не зневажати вечірні прогулянки на свіжому повітрі, не наїдатися на ніч і спати в зручному одязі. перехід від сну до неспання має бути плавним. Лежачи в ліжку, солодко потягніться - це допоможе нормалізувати серцебиття, підготуватись до ритму робочого дня.

2) Привчіть себе до легкої зарядки

Розминка перед робочим днем це спосіб розбудити кровоносну систему, що забезпечує весь організм киснем, і прискорити обмін речовин. При правильній зарядці серце б'ється швидше, дихання частішає, а організмі з'являється відчуття легкості, але не втоми. Перед зарядкою бажано випити склянку води, щоб поліпшити циркуляцію крові, наприклад, Моршинська легко засвоюється організмом, а її низький рівень мінералізації добре підходить для щоденного вживання.

3) Допомагайте організму вітамінами

Якщо навіть на легку зарядку не вистачає сил, організму необхідне вітамінне підживлення. Полівітаміни містять цілий комплекс вітамінів та мінералів, а тому дуже зручні у застосуванні. Препарат Енергін, що містить крім полівітамінів та полімінералів біологічно активні елементи, допоможе відновити енергію та сили. Бджолине маточне молочко, квітковий пилок, олія з паростків пшениці, екстракт женьшеню будуть корисні для покращення метаболізму. Збільшити фізичну та розумову працездатність, підвищити загальний тонус організму, покращити пам'ять та зміцнити імунітет допоможе і вітамінний комплекс Енерговіт .

4) Міняйте догляд за шкірою разом із сезоном

Ранковий догляд за обличчям не менш важливий за вечірній. Умивання жорсткою водопровідною водою володаркам чутливої шкіри може принести більше шкоди, ніж користі, викликати сухість та подразнення. У цих випадках краще використовувати міцелярну воду (розчин), в ній немає лугу, мила, спирту або олії. Достатньо протерти обличчя змоченим ватним тампоном. Можна підібрати тип міцелярного розчину для свого типу шкіри. Наприклад, Bioderma Sensibio підійде для чутливої шкіри, Bioderma Sebium допоможе нормалізувати кількість шкірного жиру та забезпечить антибактеріальний захист. Після вмивання обов'язково потрібен крем: підтягуючий, зволожуючий, поживний, захисний – залежно від стану шкіри. Важливо, що його потрібно наносити не пізніше, ніж за годину до виходу з будинку, особливо якщо на вулиці холодно. Інакше шкоди від уходу буде більше, ніж користі.

5) Снідайте зі смаком!

Дієтологи стверджують, що від сніданку залежить стан організму протягом дня. Причому сніданок може бути збалансованим, у ролі головного компонента – білок. Можна з'їсти шматочок сиру, омлет або маленький шматочок м'яса. Відмінне джерело білка – молочні продукти. Наприклад, натуральний йогурт, найкраще – приготований самостійно. Йогурт допомагає прискорити обмін речовин, боротися із підшкірним жиром, відновити здоровий баланс мікрофлори у кишечнику. Доповнити сніданок можна продуктами з висівками, овочами чи ягодами. Поліпшити засвоюваність їжі, зміцнити імунітет та підняти функціональну активність організму допоможуть біологічно активні добавки. Наприклад, Доппельгерц актив від А до Цинку містить 13 вітамінів та 14 мінералів, які допоможуть і при дефіциті мінеральних речовин, і при неповному та незбалансованому харчуванні, підвищать розумову та фізичну працездатність.

Ну, і не забувайте про те, що своїм настроєм ви також можете керувати! Намагайтеся налаштовуватися на добрі думки, приділяйте більше уваги своїм переживанням та балуйте себе приємними дрібницями! Нормалізувати нервові процеси допоможуть препарати Персен та Магне В-6.

"Аптека Доброго Дня" бажає вам міцного здоров'я та успіхів у новому, зимовому часі!

Аптека Доброго Дня - це піклування!