Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Зафакол IQ таблетки №30
527,50 ₴

Інструкція до препарату Зафакол IQ таблетки №30

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Оновлено: 26.05.2024
Перевірено
Опис

Зафакол IQ (Zafacol IQ) інструкція по застосуванню

Склад

Наповнювач (мікрокристалічна целюлоза), бутират кальцію (джерело олійний кислоти), наповнювач (гідроксипропілметилцелюлоза високою щільності), інулін (фруктоолігосахарид), антиспекуючий агент (магнію стеарат), плівкоутворювач (Aquapolish FWhite 110, 12E, що містить: кальцію карбонат, сорбітол, тальк, натрію альгінат, натрію карбоксиметилцелюлоза, гліцерол), холекальциферол (вітамін D3), Lactobacillus helveticus LH060-LMG-P31392, Bifidobacterium longum Synbalance BI072 – DSM 26197, стабілізатор (полівінілпіролідон), барвник (патентований синій). Без ГМО.

Рекомендована щоденна порція містить :

1 таблетка

2 таблетки

Олійна кислота

250 мг (мг)

500 мг (мг)

Інулін

100 мг (мг)

200 мг (мг)

Lactobacillus helveticus

3,0х10 9 CFU (ДЕЯКЕ)

6,0х10 9 CFU (ДЕЯКЕ)

Bifidobacterium londum

3,18х10 8 CFU (ДЕЯКЕ)

6,36х10 8 CFU (ДЕЯКЕ)

Вітамін D 3

600 IU (МЕ), що відповідає 15,0 µg ( мкг )

1200 IU (МЕ), що відповідає 30,0 µg ( мкг )

Застосування

Дієтична добавка ­до раціону харчування - додатковий джерело олійний кислоти, вітаміну D3, інуліну, лакто- та біфідобактерій. Завдяки комплексній дії складових ­Зафакол IQ сприяє: нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки товстого кишечника, усунення дискомфорту в галузі кишечника, регуляції стільця, підтримці нормального балансу та оптимізації якісного складу кишкової мікрофлори, покращення якості життя та психо-емоційного стану людини.

Згідно загальнодоступним літературним джерел, компоненти, що входять до складу Зафакол IQ, мають наступними властивостями:

Масляна кислота відноситься до жирних кислот з короткою ланцюгом, який утворюється в товстому кишечнику у процесі ферментації та клітковини мікробіотою та виконує наступні функції:

  • покращує захисний бар'єр слизової кишечника ­і попереджає проникнення патогенних мікроорганізмів та токсинів з просвіту кишечника в кровоносне русло, що може зменшити ризик розвитку деяких аутоімунних, алергічних, запальних, неврологічних та метаболічних станів;
  • стимулює синтез муцину (особливого захисного шару стінки кишківника);
  • покращує стан та функціонування нормальною мікробіоти кишечника за рахунок стимуляції антимікробних речовин та регуляції рН кишкового вмісту;
  • забезпечує клітини організму енергію (у тому числі епітеліоцити слизової кишечника та клітини мозку), відновлює їх мембрани;
  • посилює зв'язку між клітинами слизової за рахунок збільшення експресії білків щільних контактів (клаудин, оклюдин, зонулін);
  • регулює нормальне розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
  • регулює баланс запальної реакції;
  • надає антиоксидантне дію;
  • регулює моторику кишківника;
  • регулює процеси всмоктування та виділення води та електролітів у кишечнику ;
  • знижує підвищену чутливість кишечника до зовнішніх подразникам та зменшує неприємні відчуття в кишечнику;

ІНУЛІН – фруктоолігосахарид (складний вугіллі ­вод рослинного походження), який відноситься до групи пребіотиків та під дією нормальною мікробіоти кишечника ферментується з утворенням ендогенної олійний кислоти.

Властивості

  • сприяє відновлення нормальною мікробіоти кишечника ­та пригнічення патогенних мікроорганізмів;
  • регулює моторику кишківника;
  • сприяє засвоєнню вітамінів та мікроелементів (кальцію, магнію та інших);
  • покращує вуглеводний та жировий обмін речовин в організмі (зниження глюкози, тригліцеридів та холестерину);
  • покращує детоксикаційну, секреторну, екскреторну та імунну функцію шлунково-кишкового тракту.

LACTOBACILLUS та BIFIDOBACTERIUM є складовими нормальною мікробіоти кишечника і сприяють:

  • підтримці та нормалізації мікробтіоти кишечника та захисту від кишкових інфекцій за рахунок високою ступеня прикріплення до слизової кишечника, що пригнічує активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниження рівня рН у кишечнику;
  • зменшення проникності слизової оболонки кишечника для патогенів, токсинів і алергенів;
  • збільшення швидкості регенерації слизової;
  • покращення травлення та всмоктування поживних речовин, вітамінів та мінералів;
  • синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
  • засвоєнню кальцію та вітаміну D 3;
  • нормалізації кишкової перистальтики

Lactobacillus Helveticus та Bifidobacterium Londum сприяє зменшення відчуття тривоги, проявів стресу та депресії за рахунок анксіолітичного дії.

ВІТАМІН D 3 (холекальциферол) є жиророзчинним ­вітаміном, що виконує наступні функції:

  • підтримує необхідні рівні кальцію та фосфору в крові для формування кісток та збереження їх будови;
  • регулює м'язовий тонус;
  • сприяє збереження та відновлення захисного бар'єру слизової кишечника за рахунок зміцнення щільних міжклітинних контактів та покращення стану нормальною кишкової мікробіоти (стимулює продукцію антимікробних речовин);
  • регулює нормальне розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
  • бере участь у регуляції імунної активності організму;
  • регулює баланс запальної реакції;
  • надає антиоксидантне дію.

Враховуючи вказані властивості компонентів та спеціальну технологію та запрограмованого вивільнення в кишечнику, Зафакол IQ може бути рекомендований як додаткове засіб при:

  • функціональних порушеннях роботи кишечника, диспептичних явища, порушення регуляції стільця, розлади роботи шлунково-кишкового тракту;
  • запальних явищах у слизовій оболонці кишечника;
  • станах, які асоціюються з підвищеною проникністю ­кишечника (запальних, інфекційних, неврологічних, дерматологічних, алергічних, аутоімунних, метаболічних та функціональних);
  • необхідності нормалізації мікробіоти кишечника в результаті прийому антибіотиків, різних соматичних та інфекційних захворювань, вікових змін фізичних навантажень, впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.

Спосіб застосування та дози

Дітям з 12 років по 1 таблетці на день, дорослим по 1-2 таблетки на день.

Вживати всередину, після їжі, не розжовуючи, запиваючи питний водою. Таблетку не можна розламувати.

Рекомендована тривалість вживання - 30 днів. Подальше споживання визначається лікарем індивідуально.

Не перевищуйте рекомендовану порцію для щоденного споживання.

Перед вживанням необхідно проконсультуватися ­з лікарем!

Не є лікарським засобом.

Протипоказання

Індивідуальна ­чутливість до компонентів, що входять до складу продукту, діти до 12 років, вагітні, жінки в період лактації. Цей продукт не призначений для діагностики та лікування будь-яких хвороб, не повинен використовуватися як заміна повноцінного раціону харчування.

Форма випуску

Пігулки, покриті оболонкою, кишковорозчинні; по 15 таблеток у блістері; по 1 або по 2 блістери в пачці з картону. Маса 1 таблетки: 980 мг (мг).

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці, в сухому, віддаленому від світла та тепла, недоступному для дітей місці за температури від 15 до 25 °С.

Термін придатності

2 роки з дати виробництва. Не вживати після закінчення терміну придатності, вказаної на упаковці або при порушенні щільність упаковки.

 

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку