Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Омега-3 капсули №50
239,90 ₴
Інструкція до препарату Омега-3 капсули №50
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Перевірено: Громадська Яна
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 26.06.2024
Перевірено
Опис
ОМЕГА-3 інструкція про застосування
СКЛАД 1 КАПСУЛИ:
Концентрат жиру лососевих риб - 1000 мг Омега-3 - поліненасичені з'єднання (30%) - 300 мг
В тому числі:
Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) - 180 мг
Докозагексаєнова кислота (ДГК) - 120 мг
Вітамін Е - 1 М.Є.
ОПИС:
Комплекс незамінних поліненасичених жирних кислот рекомендований як дієтична добавка до раціону харчування з метою гіпохолестеремічного, антиоксидантної дії для профілактики серцево-судинних захворювань (атеросклероз, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія, інсульт).
Світовими епідеміологічними випробуваннями було доведено, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань залежить від характеру харчування. Частота захворювань на ішемічну хворобу серця (ІХС) значно вище в країнах, де населення традиційно використовує багато продуктів тваринного походження, до складу яких входять насичені жирні кислоти. Але якщо в національній кухні переважає їжа рослинного походження і морська риба північних морів, (скумбрія, лосось), то ризик патології серця і судин значно нижче. Цей факт можна пояснити наявністю в цих продуктах великої кількості ненасичених жирних кислот (Омега-3). Якщо провести аналіз раціону харчування жителів України, то ми використовуємо морських продуктів дуже мало. Озерна і річкова риба, яка є традиційним продуктом харчування українців, містить незначну кількість ЕПК, і є хорошим білковим продуктом, але не є джерелом Омега-3 ПНЖК.
ПНЖК-Омега-3 в організмі людини не синтезуються, тому вони повинні потрапляти в організм з продуктами харчування (морепродукти, морська риба, лляне і оливкове масло і ін.).
Недолік ПНЖК-Омега-3 - в організмі може сприяти розвитку атеросклерозу, тромбозу, онкологічних захворювань, ревматоїдного артриту, запальних захворювань, ослаблення імунної системи, розвитку жовчнокам'яної хвороби, варикозного розширення вен, надмірної ваги і виражається в сухості шкіри і волосся, екземі, лупі.
Включення в щотижневий раціон харчування морської риби знижує ризик інфаркту на 44%. Вживання морської риби хоча б раз на тиждень знижує ризик розвитку депресивних станів на 30%. Щоденний прийом ПНЖК в дозі 3 г зменшує смертність хворих на 29% після перенесеного гострого інфаркту міокарда. Застосування високих доз ПНЖК знижують напади стенокардії на 41%.
За даними ARTERIOSCLEROSIS, THROMBOSIS AND VASCULAR BIOLOGY (2003; 23: e23-e31, 151-2) прийом Омега-3-поліненасичених жирних кислот достовірно знижує смертність від інфаркту міокарда. Цей висновок зроблено доктором Роберто Маркіофі в результаті спостереження за 11 тис. хворих, які перенесли інфаркт міокарда. Відомі дані клінічних досліджень, які підтверджують, що поліненасичені жирні кислоти Омега-3 типи мають також досить вираженим протипухлинну дію. Риб'ячий жир, доданий до їжі, гальмував ріст пухлин молочних залоз і їх метастазування в легені. Омега-3 кислоти уповільнюють розвиток пухлин і є одним із засобів профілактики онкозахворювань, зокрема раку молочної залози. (За даними Hubbard N.E. et al., 1998).
До складу препарату «Омега-3» (виробництва «Healthyway Production, Inc») входить концентрат жиру тільки лососевих риб холодноводних морів (скумбрії і лосося), які містять максимальну кількість Омега-3 в підшкірному жирі. Основними складовими Омега-3 є ейкозапентаєнова і докозагексаєнова жирні кислоти.
Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) бере участь в синтезі простагландинів, які регулюють згортання крові, транспортування і розподіл крові по організму, підтримують тиск крові, забезпечуючи рух крові по капілярах. ЕПК знижує концентрацію ліпідів і тригліцеридів в крові, запобігаючи утворенню тромбів, і тим самим значно зменшує кров'яний тиск, знижує ризик виникнення інфаркту міокарда та інсульту, підтримує регулярний серцевий ритм.
Докозагексаєнова кислота (ДГК) покращує функціонування клітин головного мозку, і особливо важлива для розвитку мозку і сітківки очей у новонароджених. У великій кількості входить до складу грудного материнського молока. Вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі виявили здатність докозагексаєнової кислоти знижувати утворення бляшок з бета-амілоїдних відкладень, які призводять до пошкодження клітин головного мозку і розвитку хвороби Альцгеймера (старече слабоумство). Дослідники рекомендують приймати Омега-3 ПНЖК як превентивну міру на ранніх стадіях хвороби Альцгеймера.
Вітамін Е сприяє запобіганню утворенню і розсмоктуванню тромбів, зміцнює стінки кровоносних судин і міокарда.
Комплекс «Омега-3» рекомендований в якості дієтичної добавки для:
Профілактики серцево-судинних захворювань (атеросклероз, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія) зниження рівня холестерину і тригліцеридів в крові зменшення ризику тромбоутворення і уповільнення зростання атеросклеротичних бляшок поліпшення функціонування клітин головного мозку зменшення ризику і профілактика повторних інфарктів міокарда та інсульту за рахунок антитромботичної дії
Спосіб застосування:
Приймати дорослим і дітям з 12-ти років по 1-2 капсулі 3 рази на день під час їжі. Рекомендований курс прийому - 4 тижні або за призначенням лікаря. Повторювати 3-4 рази в рік.
Прийом комплексу «Омега-3» дозволить зменшити прийом статинів, фібратів і нікотинової кислоти, які мають ряд побічних ефектів.
Протипоказання:
Індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність, грудне вигодовування. Схильність до кровотеч, гемофілія. З обережністю застосовувати при гострому та хронічному нефриті, жовчокам'яній хворобі, панкреатиті, а також при декомпенсації серцевої діяльності.