Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Нормалізація цукру капсули №30
62,70 ₴
Інструкція до препарату Нормалізація цукру капсули №30
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 26.05.2024
Перевірено
Опис Склад
Властивості
Рекомендації до застосування
Спосіб застосування
Застереження
Умови зберігання
Термін придатності
Форма випуску
Нормалізація цукру інструкція по застосуванню
Склад
1 капсула:
- магнію сульфат – 50,0 mg (мг),
- екстракт топінамбуру - 35,0 mg (мг),
- екстракт листя чорниці – 20,0 mg (мг),
- екстракт коріння девясилу – 20,0 mg (мг),
- екстракт насіння подорожнику – 20,0 mg (мг),
- екстракт коріння лопуху великого – 10,0 mg (мг),
- хрому піколінат – 0,1 mg (мг),
- лактоза, мальтодекстрин, кальцію стеарат.
Калорійність на 100 g(г) продукту: 1506,7 kj(кДж)/360,1 kcal(ккал).
Поживна цінність на 100 g(г) продукту:
- вуглеводи – 317,6 g(г),
- білки – 28,8 g(г),
- жири – 14,4 g(г).
Властивості
Комплексний засіб природного походження, активні інгредієнти якого мають гіпоглікемічну, гіполіпідемічну (антиатеросклеротичну), протизапальну, дезінтоксикаційну, антиоксидантну дії. Активні складові здатні покращувати моторно-евакуаторну функцію кишечника та діяти профілактично щодо ускладнень цукрового діабету.
Магнію сульфат – бере участь в енергетичному перетворенні вуглеводів, знижує інсулінорезистентність, сприяє запобіганню ускладнень діабету у вигляді захворювань нервової системи і дегенерації сітківки. Стабілізуючи серцевий ритм, надзвичайно важливий у регуляції нервово-м'язової активності серця, необхідний для метаболізму кальцію і вітаміну С. Препарати магнію нормалізують артеріальний і внутрішньочерепний тиск, запобігають судомні скорочення м'язів, знімають спазми судин, синдром хронічної втоми, сприяють зниженню холестерину в крові.
Екстракт топінамбуру. Бульби багаті на вітамін В1, містять вітамін С, каротин, амінокислоти (лізин, гістидин, аргінін, триптофан, треонін), комплекс фруктанів (полімери фруктози), різні види пектину, сполуки з антиоксидантними властивостями (хлорогенова, бурштинова, кавова кислоти тощо), целюлозу, макро- та мікроелементи. Особливістю бульб топінамбура є наявність у складі вуглеводів високого вмісту інуліну. Найціннішою властивістю інуліну вважається його здатність розщеплюватися в організмі з утворенням фруктози, яка солодша за цукор, однак менш калорійна, а головне, під час засвоєння організмом не стимулює секрецію інсуліну і не призводить до зносу підшлункової залози. Крім того, інулін відомий як біогенний фактор, що сприяє росту природної мікрофлори кишечнику за різних захворювань, пов'язаних із дисбактеріозами. Вживання топінамбура показане при анемії, гіпертонії, аритмії, порушенні кровообігу, атеросклерозу, для модуляції нервової та імунної систем, особливо після тривалих стресів.
Екстракт листя чорниці. Листя чорниці містять дубильні речовини (до 20%), фенольні сполуки арбутин (1-2%), гідрохінон (1%), антаціан - міртілін (1-2%), кверцетин та інші флавоноїди, тритерпенові сапоніни - урсолову і олеонолову кислоти, аскорбінову кислоту (до 250 мг%), ефірні олії. Доведено, що гіпоглікемічна дія пов'язана з флавоноїдним глікозидом міртіліном. Крім того, листя чорниці володіють протизапальною та в'яжучою дією.
Екстракт коріння девясилу - містить полісахариди (інулін - до 40%, псевдоінулін, інуленін), смоли, камедь, сліди алкалоїдів, сапоніни, кислоти органічні, олію ефірну (до 4,3%), алантол, проазулен і α-токоферол (вітамін Е). Інулін, окрім гіпоглікемічної дії, сприяє нормалізації моторики кишечнику (усуває закреп) і зниженню вмісту ліпідів та холестерину в крові.
Екстракт насіння подорожнику – містить кальцій, клітковину, щавлеву і аскорбінову кислоти, слиз, волокна, селен і безліч інших корисних речовин. Шкірка складається з нерозчинних і розчинних харчових волокон, що дозволяє ефективно вбирати вологу. При цьому насіння перетворюється в слизувату речовину, яка здатна швидко проходити назовні і усувати з організму шкідливі токсини. Цей процес налагоджує роботу всього шлунково-кишкового тракту. Також насіння подорожнику призначається при хворобах виразкового коліту і запальних процесах в кишечнику.
Екстракт коріння лопуху великого – багатий такими мікро- і макроелементами, як мідь, титан, бор, марганець, стронцій, цинк, олово, ванадій і залізо. Містить близько 40% інуліну, так званого інвертного цукру, який в кислому середовищі піддається гідролізу, перетворюючись у фруктозу. За вмістом інуліну лопух стоїть на другому місці після топінамбура. Речовини, що входять до складу коріння лопуха, володіють вираженою антимікробною активністю та мають сечогінні властивості.
Хрому піколінат - один з найнеобхідніших мікроелементів для хворих на цукровий діабет 2-го типу. Крім того, що він активує ферменти, необхідні для метаболізму вуглеводів, бере участь в синтезі жирних кислот, холестерину і білків. Його найважливіша біологічна роль полягає в регуляції вуглеводного обміну та рівня глюкози в крові. Знижуючи тягу до солодкого, хром полегшує дотримання хворими вимог дієти. Встановлено, що хром є компонентом низькомолекулярного органічного комплексу - «фактора толерантності до глюкози» (Glucose tolerance factor - GTF), який полегшує процес зв'язування інсуліну з його рецепторами на поверхні клітин. Хром здатний підсилювати дію інсуліну в усіх метаболічних процесах, регульованих цим гормоном. Дефіцит хрому посилює інсулінорезистентність, тоді як додаткове його вживання сприяє зниженню рівня глюкози в крові, глікозильованого гемоглобіну (glycated hemoglobin - HbA1c) і ступеня інсулінорезистентності. Хром позитивно впливає на процеси кровотворення, ферментативні системи (входить до складу трипсину). При цукровому діабеті 2-го типу ускладнене перетворення хрому з їжі в біологічно доступну форму, організм втрачає здатність до його засвоєння, в зв'язку з чим необхідно його додаткове надходження.
Рекомендації до застосування
Дієтична добавка "Нормалізація цукру" може бути використана в раціонах дієтичного харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного (у складі екстрактів) та мінерального походження (інуліну, вітамінів, амінокислот, пектину, каротину, клітковини, макро- та мікроелементів, у тому числі магнію і хрому, тощо) з метою створення оптимальних дієтологічних умов для нормального функціонування ендокринної та травної систем, контролю за рівнем глюкози у крові, оптимізації функції підшлункової залози при цукровому діабеті 2-го типу та порушеній толерантності до глюкози.
Активні речовини препарату можуть бути рекомендовані:
- при спадковій схильності до цукрового діабету;
- в складі комплексних заходів щодо нормалізації рівня глюкози в крові;
- для полегшення дотримання дієти хворими на цукровий діабет 2-го типу;
- з метою запобігання ускладнень цукрового діабету 2-го типу (ангіопатія, нейропатія, дегенерація сітківки тощо) в складі комплексних заходів;
- для покращення метаболічних процесів в організмі при цукровому діабеті.
Спосіб застосування
Дорослим по 1 капсулі 3 рази на добу під час вживання їжі, запиваючи водою.
Не перевищувати зазначену рекомендовану дозу для щоденного споживання. Перед використанням рекомендована консультація лікаря.
Термін вживання: до 60 днів. Подальше споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.
Застереження
Індивідуальна чутливість до компонентів продукту, вагітність, годування груддю, цукровий діабет першого типу.
Умови зберігання
Зберігати в упаковці виробника при температурі від 0 ˚С до +25˚С та відносній вологості повітря не більш ніж 75 %.
Зберігати в недоступному для дітей місці. Не вживати при пошкодженій захисній плівці. Дієтичні добавки не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Термін придатності
24 місяці від дати виготовлення.
Форма випуску
Капсули, масою вмісту 500±15% mg (мг), 10 штук у блістері, 3 блістера в упаковці.