Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія розторопші Екооїл 200 мл
63,10 ₴

Інструкція до препарату Олія розторопші Екооїл 200 мл

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Оновлено: 26.05.2024
Перевірено
Опис

Олія розторопші інструкція по застосуванню

Опис

Прозора масляниста рідина (допускається наявність незначного осаду), без сторонніх включень, від світло-жовтого до темно-коричневого кольору. Запах та смак специфічні, обумовлені сировиною.

Склад

Олія з насіння розторопші - джерело поліненасичених жирних кислот: лінолева (Омега-6), олеїнова (Омега-9), пальмітинова, стеаринова, ін; каротиноїдів, хлорофілів, силімарину; калію, кальцію, магнію, марганцю, заліза, цинку, хрому, селену, міді, алюмінію, ванадію, бору та ін; вітамінів А, Е, D, До.

Властивості

Олія розторопші завдяки неповторному хімічному складу має гепатопротекторні, регенеруючі, антитоксичні, ранозагоювальні, протизапальні, загальнозміцнюючі, антисклеротичні, жовчогінні властивості.

Особливості застосування

Головною перевагою масла розторопші є наявність у його складі потужного гепатопротектора - силімарину, який надійно захищає гепатоцити (клітини печінки), сприяє їх регенерації, блокує розвиток запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах, посилює утворення жовчі та її відведення. Саме цим обумовлено широке застосування олії розторопші у дієтичному харчуванні для профілактики та комплексного лікування цирозу печінки, гепатиту, холангіту, холецистохолангіту, дискінезії жовчовивідних шляхів, жовчнокам'яної хвороби тощо.

Олія розторопші в харчовому раціоні застосовується для сприяння нормалізації обміну речовин, особливо жирового, профілактики та лікування атеросклерозу, інфарктів та інсультів, артеріальної гіпертонії, ішемічної хвороби серця, варикозного розширення вен завдяки здатності знижувати рівень холестерину в крові та підвищувати. Систематичне його вживання сприяє підвищенню імунітету. Олія розторопші ефективно бореться з ожирінням, сприяє покращенню перистальтики кишечника.

Вживання олії розторопші допомагає покращити зір, зміцнити сітківку ока, робить її міцнішою та еластичнішою. Олія розторопші сприяє швидкому загоєнню ран і затягуванню опіків без утворення грубого рубця, сприяє регенерації шкіри, захищає її від передчасного старіння, запобігає появі на шкірі «судинних зірочок», нормалізує секреторну функцію сальних залоз шкіри, посилює циркуляцію крові та лімфи. , перешкоджаючи утворенню целюлітних відкладень

Рекомендовано порадитись із лікарем.

Спосіб застосування та дози

Дорослим та дітям від 12 років по 1 чайній ложці (або саші) за 30 хвилин до їди, не запиваючи, двічі на день. Можна додавати олію у холодні страви з овочами. Не можна підігрівати олію або смажити на ній.

Термін вживання: 3-4 тижні. Надалі термін вживання погоджувати із лікарем.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до компонентів.

Застереження: не перевищувати рекомендованої добової дози, не слід застосовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Поживна цінність рекомендованої щоденної кількості, 2 години ложки (саші), 9,15 г: жири - 9,1 г.

Калорійність рекомендованої щоденної кількості, 2 години ложки (саші), 9,15 г: 84,4 кКал/ 353,5 кДж.

Умови зберігання

У сухому, захищеному від світла місці, недоступному для дітей, при температурі від 5°С до 20°С.

Форма випуску

Флакони з темного скла або флакони із пластмаси ємністю 50, 100, 150, 200, 250, 500 мл. Саші пакети (8-10г).

Не є лікарським засобом.

Без ГМО.

Термін придатності

18 місяців.

Після відкриття флакона зберігати в холодильнику при температурі (4±2) °С не більше 2 тижнів.

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку