Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія оливкова 50 мл
139,70 ₴

Інструкція до препарату Олія оливкова 50 мл

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Оновлено: 26.05.2024
Перевірено
Опис

ОЛИВКОВА ОЛІЯ (Oleum olivarum)

Отримують:

з плодів маслини європейської або оливкового дерева – Olea еигораеа L. (родина маслинові – Oleaceae).

Короткий опис рослини:

Маслина - вічнозелене дерево заввишки 3-7 м з шкірястими, знизу сріблясто-сірими листками і зібраними в кисті дрібними білими квітками. Плоди – довгасті або кулясті кістянки з м'ясистою маслянистою м'якоттю, залежно від сорту - білуваті, червоно-фіолетові або чорні. Вони містять близько 70 % жирної олії, пектинові речовини, вуглеводи, антоціани, каротиноїди, катехіни, воски, фенолкарбонові кислоти (кавову, пирокатехинову ), токофероли. Їх використовують як харчовий продукт і сировину для одержання медичної, харчової і технічної оливкової олії.

Походження та поширення рослини:

Батьківщина маслини – південно-східна частина Середземномор'я. З найдавніших часів культивується як плодова і декоративна рослина у всіх країнах Середземномор'я. Головними виробниками оливкової олії в даний час є субтропічні країни – Іспанія, Італія, Франція, Алжир, Туніс, Туреччина, США.

Властивості і склад олії:

Оливкова олія являє собою безбарвну або жовтувато-зеленувату рідина з приємним маслянистим смаком. До його складу входять гліцериди олеїнової (до 80 %), пальмітинової (до 10 %), стеаринової (5-8 %), лінолевої, арахиновой та інших жирних кислот, а також каротиноїди і токофероли.

Дія та показання до застосування олії:

Про оливи як корисну рослину згадується в письмових джерелах, що відносяться до XII–VIII ст. до н. е. Масло оливок здавна використовують як цінний харчовий продукт, його також застосовують у медицині. У народній медицині оливкову олію здавна використовують як болезаспокійливий засіб при колітах, шлунково-кишкових кольках, метеоризмі, запорах, як антитоксичне при отруєннях і зовнішньо при ударах і укусах комах.

Сучасна медицина використовує оливкову олію як обволікаючий, пом'якшувальний, жовчогінний і м'який проносний засіб. Крім того, її використовують як розчинник деяких лікарських речовин, призначених для ін'єкцій. У харчовому раціоні жителів Середземномор'я переважає оливкова олія як головне джерело енергії (35-40 % калорій). З цієї причини, як вважають вчені, у них спостерігається значно менша частота серцево-судинних захворювань. У минулому в раціон робочих свинцевих заводів включали оливкову олію, оскільки вона сприяє виведенню з організму важких металів.

Оливкова олія - перевірений часом косметичний засіб, який використовується вже кілька тисячоліть. Воно виявляє пом'якшувальну, регенеруючу, тонізуючу, зволожуючу дію. Крім того, воно є хорошим живильним засобом для шкіри, сприяє її омолодженню, підтриманню тонусу, усуненню та профілактиці зморшок. Оливкова олія ефективно захищає шкіру від впливу агресивних факторів зовнішнього середовища та їх наслідків – лущення, подразнення, затвердіння шкіри, дрібних травм, саден, сонячних опіків, укусів комах.

Оливкову олію можна з успіхом використовувати для повсякденного догляду за нормальною, чутливою і сухою шкірою. Воно перешкоджає дегідратації білків і попереджає появу зморшок, в'янення і старіння шкіри. Олія особливо корисна для догляду за проблемною, в'янучої шкірою обличчя і тіла. Шкіру корисно змащувати оливковою олією після водних процедур для запобігання її стягнутості і пересушування.

Способи застосування:

Олія оливкова може застосовуватися в чистому вигляді, у складі сумішей з іншими рослинними жирними оліями, як базова олія для створення аромакомпозицій з натуральними ефірними лоіями, а також для збагачення готових косметичних засобів (кремів, масок, шампунів, бальзамів). Використовується у вигляді аплікацій, пов'язок, змазувань, масажних і косметичних сумішей.

Масаж для корекції фігури при огрядності. Змішати 2 частини оливкової олії, 1 частина олії волоського горіха і 1 частина олії зародків пшениці. На 1 столову ложку отриманої жирової основи внести по 1-2 краплі кипарисової, апельсинової, ялівцевої, розмаринової ефірної олії . Масаж проводити після прийняття ванни або душу протягом першого тижня щодня, далі - 2-3 рази в тиждень.

Олія масажна для зняття втоми і усунення набряклості ніг: змішати 2 частини оливкової олії, 1 частину кокосової олії і 1 частину масла виноградних кісточок. До 1 столової ложки жирової основи додати 5 крапель кипарисової, 5 крапель ялівцевої і 3 краплі розмаринової ефірної олії. Сумішшю масажувати ноги до повного вбирання.

Догляд за проблемною шкірою: змішати половину чайної ложки олії чорного кмину і 1 столову ложку оливкової олії. Отриманою сумішшю змастити обличчя і залишити на 1 годину. Потім змити з водою і дитячим милом.

Догляд за сухою і нормальною шкірою: змішати 1 столову ложку оливкової олії додати 5 крапель розмаринової, 2 краплі геранієвої та 3 краплі ефірної олії рожевого дерева. Змащувати обличчя 1-2 рази на день.

Маска омолоджуюча: змішати 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку м'якоті ківі (замість ківі можна виноград), суміш нанести на обличчя, через 20-30 хв змити теплою, а потім холодною водою.

Протипоказання:

Індивідуальна непереносимість.

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку