Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Ліводінол капсули №60
1 033,90 ₴

Інструкція до препарату Ліводінол капсули №60

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Оновлено: 10.09.2024
Перевірено
Опис

Ліводінол (livodinol) інструкція по застосуванню

Склад

1 червона капсула містить: активний інгредієнт:

  • адеметіонін – 400 мг (mg),

допоміжні речовини: наповнювачі: мікрокристалічна целюлоза, кальцію стеарат, кальцію карбонат, діоксид кремнію аморфний (орісіл), натрію кроскармелоза, крохмаль картопляний; оболонка капсули: желатин.

1 біла капсула містить: активні інгредієнти:

  • L-глутатіон редукований – 250 мг (mg),
  • N-ацетилцистеїн – 250 мг (mg),

допоміжні речовини: наповнювачі: мікрокристалічна целюлоза, кальцію стеарат, кальцію карбонат, діоксид кремнію аморфний (орісіл), натрію кроскармелоза; оболонка капсули: желатин.

Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g) добавки (червона капсула): білки – 15,0 g (г), вуглеводи – 1,1 g (г), жири – 0 g (г); 64,4 kcal (ккал) / 269,4 kJ (кДж).

Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості, 2 червоні капсули: білки – 0,13 г (g), вуглеводи – 0,01 г (g), жири – 0 г (g); 0,54 ккал (kcal) / 2,26 кДж (kJ).

Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g) добавки (біла капсула): білки – 10,0 г (g), вуглеводи – 0,73 г (g), жири – 0 г (g); 43 ккал (kcal) / 180 кДж (kJ).

Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості, 2 білі капсули: білки – 0,09 г (g), вуглеводи – 0,007 г (g), жири – 0 г (g); 0,36 ккал (kcal) / 1,51 кДж (kJ).

Властивості

Ліводінол містить збалансовану комбінацію похідних амінокислот природного походження для покращення роботи гепатобіліарної системи та посилення її детоксикаційних функцій при: ураженнях печінки, що пов’язані із токсичним впливом алкоголю, медикаментів та інших шкідливих сполук; неалкогольній жировій хворобі печінки; вірусних гепатитах, гепатозах, стеатозах, цирозах, печінковій енцефалопатії.

Адеметіонін (Ademetionine) – природна амінокислота, що міститься в організмі майже у всіх тканинах і бере участь у багатьох метаболічних реакціях. Адеметіонін має тривалу історію використання, у т.ч. у Європейському Союзі та США. У печінці адеметіонін діє як донор метилу для всіх реакцій біологічного метилювання, забезпечуючи синтезу поліамінів та глутатіону.

Адеметіонін підвищує рівень печінкового глутатіону в осіб з ураженням печінки як алкогольного, так і неалкогольного походження та відіграє значну роль у детоксикації шкідливих сполук. Особливо важливим є вживання адеметіону під час хронічних захворювань печінки, оскільки його рівень при таких станах значно знижується. Гепатопротекторна активність адеметіоніну була продемонстрована в чисельних клінічних дослідженнях.

L-глутатіон (L-glutathione) – трипептид (цистеїн, гліцин та глутамінова кислота), що міститься у багатьох тканинах організму. Він відіграє ключову роль у зменшенні окисного стресу, підтримці окислювально-відновного балансу, посиленні детоксикації та регулюванні імунної системи. Підтримка фізіологічного рівня відновленого глутатіону обґрунтована при патологіях печінки та нейродегенеративних станах.

Доцільно вживати глутатіон для зменшення гепатотоксичності, яка може бути викликана алкоголем, різними медикаментозними засобами та патологічними станами.

N-ацетилцистеїн (N-acetylcysteine) – стабільна та біологічно активна форма амінокислоти L-цистеїну. N-ацетилцистеїн забезпечує надходження цистеїну в клітину, який є одним з компонентів глутатіону. Саме концентрація L-цистеїну у клітині відіграє ключову роль у швидкості утворення відновленого глутатіону. Таким чином, N-ацетилцистеїн доцільно використовувати для підтримання фізіологічного рівня глутатіону.

Крім цього, N-ацетилцистеїн має виражені антиоксидантні та детоксикаційні властивості, які підсилюють дію інших компонентів при токсичних ураженнях печінки та вікових змінах в організмі.

Показання

Ліводінол рекомендований як додаткове джерело похідних амінокислот для нормалізації функціонального стану гепатобіліарної системи при порушеннях функції печінки різного ґенезу, для зменшення токсичного впливу антибактеріальних та хіміотерапевтичних засобів, алкоголю та інших токсичних агентів. Ліводінол сприяє покращенню обмінних процесів та синтезу білку для відновлення клітин печінки, сприяє зниженню жирової інфільтрації печінки. Ліводінол за рахунок виражених детоксикаційних та антиоксидантних властивостей захищає організм від токсичного впливу зовнішніх чинників та сприяє гальмуванню вікових змін організму.

Протипоказання Ліводінолу

  • Вагітність, період лактації;
  • дитячий вік;
  • індивідуальна непереносимість компонентів;
  • біполярні розлади;
  • виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки у стадії загострення.

Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.

Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Спосіб застосування та дози Ліводінол

Вживати дорослим по 1-2 червоній капсулі зранку за 30 хв до їди або через 1 год після їди та по 1-2 білій капсулі ввечері, незалежно від прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю питної води.

Рекомендований курс прийому: 1-3 місяці. За необхідності курс може бути скореговано лікарем.

Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Упаковка

1 червона капсула масою нетто 520 mg (мг) ± 7,5 %, 1 біла капсула масою 550 mg (мг) ± 7,5 %.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці за температури від 4 °С до 25 °С.

Строк придатності

24 місяці з дати виготовлення.

Завантажити повну інструкцію
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку