Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Ліводінол Макс капсули №40
1 358,50 ₴
Інструкція до препарату Ліводінол Макс капсули №40
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 10.09.2024
Перевірено
Опис
Ліводінол Макс інструкція по застосуванню
Склад
1 червона капсула містить:
активний інгредієнт:
- адеметіонін – 500 мг (mg),
допоміжні речовини: наповнювачі: мікрокристалічна целюлоза, кальцію стеарат, кальцію карбонат, діоксид кремнію аморфний (орісіл), мальтодекстрин, крохмаль картопляний; оболонка капсули: желатин.
1 біла капсула містить:
активні інгредієнти:
- L-глутатіон редукований – 300 мг (mg),
- N-ацетилцистеїн – 250 мг (mg),
допоміжні речовини: наповнювачі: мікрокристалічна целюлоза, кальцію стеарат, кальцію карбонат, діоксид кремнію аморфний (орісіл), натрію кроскармелоза, крохмаль картопляний; оболонка капсули: желатин.
- Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g) добавки (червона капсула): білки – 17,0 g (г), вуглеводи – 1,1 g (г), жири – 0 g (г); 74,4 ккал (kcal) / 302,9 кДж (kJ) (кДж).
- Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості, 2 червоні капсули: білки – 0,15 г (g), вуглеводи – 0,01 г (g), жири – 0 г (g); 0,64 ккал (kcal) / 2,68 кДж (kJ).
- Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g) добавки (біла капсула): білки – 12,0 г (g), вуглеводи – 0,73 г (g), жири – 0 г (g); 50,9 ккал (kcal) / 213,6 кДж (kJ).
- Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості, 2 білі капсули: білки – 0,11 г (g), вуглеводи – 0,007 г (g), жири – 0 г (g); 0,47 ккал (kcal) / 1,91 кДж (kJ).
Додаткова інформація
Ліводінол Макс містить збалансовану комбінацію похідних амінокислот природного походження, що сприяють покращенню роботи гепатобіліарної системи при: ураженнях печінки, що пов’язані із токсичним впливом алкоголю, медикаментів та інших шкідливих сполук; неалкогольній стеатотичній хворобі печінки; вірусних гепатитах, гепатозах, стеатозах, цирозах, печінковій енцефалопатії.
Адеметіонін (Ademetionine) – природна амінокислота, що міститься в організмі майже у всіх тканинах і бере участь у багатьох метаболічних реакціях. Адеметіонін має тривалу історію використання, у т.ч. у Європейському Союзі та США. У печінці адеметіонін діє як донор метилу для всіх реакцій біологічного метилювання, забезпечуючи синтезу поліамінів та глутатіону.
Адеметіонін підвищує рівень печінкового глутатіону в осіб з ураженням печінки як алкогольного, так і неалкогольного походження та відіграє значну роль у детоксикації шкідливих сполук. Особливо важливим є вживання адеметіону під час хронічних захворювань печінки, оскільки його рівень при таких станах значно знижується. Гепатопротекторна активність адеметіоніну була продемонстрована в чисельних клінічних дослідженнях.
L-глутатіон (L-glutathione) – трипептид (цистеїн, гліцин та глутамінова кислота), що міститься у багатьох тканинах організму. Він відіграє ключову роль у зменшенні окисного стресу, підтримці окислювально-відновного балансу, посиленні детоксикації та регулюванні імунної системи. Підтримка фізіологічного рівня відновленого глутатіону обґрунтована при патологіях печінки та нейродегенеративних станах.
Доцільно вживати глутатіон для зменшення гепатотоксичності, яка може бути викликана алкоголем, різними медикаментозними засобами та патологічними станами.
N-ацетилцистеїн (N-acetylcysteine) – стабільна та біологічно активна форма амінокислоти L-цистеїну. N-ацетилцистеїн забезпечує надходження цистеїну в клітину, який є одним з компонентів глутатіону. Саме концентрація L-цистеїну у клітині відіграє ключову роль у швидкості утворення відновленого глутатіону. Таким чином, N-ацетилцистеїн доцільно використовувати для підтримання фізіологічного рівня глутатіону.
Крім цього, N-ацетилцистеїн має виражені антиоксидантні та детоксикаційні властивості, які підсилюють дію інших компонентів при токсичних ураженнях печінки та вікових змінах в організмі.
Рекомендації щодо застосування
Ліводінол Макс рекомендований як додаткове джерело похідних амінокислот для нормалізації функціонального стану гепатобіліарної системи при порушеннях функції печінки різного rенезу, для зменшення токсичного впливу антибактеріальних та хіміотерапевтичних засобів, алкоголю та інших токсичних агентів. Ліводінол Макс сприяє покращенню обмінних процесів та синтезу білку для відновлення клітин печінки, сприяє зниженню жирової інфільтрації печінки. Ліводінол Макс за рахунок виражених детоксикаційних та антиоксидантних властивостей захищає організм від токсичного впливу зовнішніх чинників та сприяє гальмуванню вікових змін організму.
Спосіб застосування
Вживати дорослим по 1-2 червоній капсулі зранку за 30 хвилин до їди або через 1 год після їди та по 1-2 білій капсулі ввечері, незалежно від прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю питної води.
Рекомендований курс прийому: 1-3 місяці. За необхідності курс може бути скореговано лікарем.
Застереження
- Не рекомендується використовувати під час вагітності, у період лактації, дітям, при індивідуальній непереносимості компонентів, біполярних розладах, виразковій хворобі шлунку та дванадцятипалої кишки у стадії загострення.
- Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.
- Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.
- Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Форма випуску
1 червона капсула масою нетто 600 mg (мг) ± 7,5 %, 1 біла капсула масою 700 mg (мг) ± 7,5 %.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці за температури від 4 °С до 25 °С.
Строк придатності
24 місяці з дати виробництва.