Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Закваска Good Food Біфідокомплекс №5
67,10 ₴
Інструкція до препарату Закваска Good Food Біфідокомплекс №5
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Автор: Громадська Яна
Автор: Кортунова Юлія
Оновлено: 13.11.2024
Перевірено
Інструкція
Замовити можна як цілу упаковку так і окремо пакетики: 1 упаковка = 5 пакетиків / 5 грам
Закваска Good Food Біфідокомплекс
Опис
Біфідокомплекс — це спеціальна закваска для дитячого йогурту з корисними бактеріями. Рекомендований педіатрами дітям від 8 місяців до 5 років. Головне завдання йогурту — поповнення "хороших" бактерій у мікрофлорі дитини. Ці бактерії забезпечують здорове травлення та засвоєння достатньої кількості поживних речовин для повноцінного росту та розвитку малюка.
Йогурт з закваски Біфідокомплекс:
- Покращує апетит і травлення;
- Підходить для першого кисломолочного прикорму;
- Допомагає малюкові легше адаптуватися до нових продуктів;
- Покращує засвоєння вітамінів і мікроелементів;
- Зменшує алергічні реакції;
Підходить для профілактики діатезу, авітамінозу, ацетонемічного синдрому, дисбактеріозу, кишкових інфекцій Зміцнює імунітет в кишечнику і в усьому організмі.
Закваска для дітей - Біфідокомплекс - розроблена італійськими вченими з «Центру досліджень і розвитку біохімії і мікробіології BIOCHEM» в 2009 році. Дитячий йогурт «Біфідокомплекс» містить 7 видів пробіотиків, які повинні бути присутніми в організмі дітей від 8 місяців до 5 років. Йогурти з цими бактеріями допомагають постійно підтримувати мікрофлору дитини здоровою.
Корисні властивості Біфідокомплекс були підтверджені в клінічному дослідженні. Воно було проведено Кафедрою педіатрії Національної Медичної Академії.
Особливою честю і гордістю для Good Food, стало те, що дослідженням керував професор В.В.Бережний, видатний вчений, який 25 років поспіль займав пост Головного Педіатра МОЗ України.
«Рекомендую включити Біфідокомплекс Good Food в раціон дітей 1-5 років. Він дозволяє поліпшити фізичний розвиток дитини — вагу та зріст, нормалізувати мікрофлору кишечника, позбавити від симптомів розладу шлунково-кишкового тракту» — написав професор Бережний у висновках дослідження.
Результати показали, що після введення в раціон Біфідокомплексу у дітей:
- покращується фізичний розвиток: показники росту та набір ваги;
- покращується робота кишечника та засвоєння вітамінів;
- зміцнюється імунітет кишечника і в цілому організму.
Головний педіантр МОЗ України рекомендує закваску Біфідокомплекс для:
- щоденного харчування;
- профілактики захворювань травлення;
- як натуральний аналог фармацевтичних пробіотиків.
Біфідокомплекс — це ще й смачний, ніжний злегка солодкуватий йогурт, тому він так подобається малюкам. 1 закваска - розрахована на 3 літри молока.
У разі непереносимості кисломолочних продуктів, Біфідокомплекс можна вживати в чистому вигляді, без заквашування. Розчиніть вміст одного пакетика в 20 мл теплої кип'яченої води або молока і приймайте двічі в день за 20 хвилин до їжі протягом 2-х тижнів (для дітей до 3-х років - один пакетик розділити на два прийоми).
Бактеріальний склад
До складу закваски Біфідокомплекс входить 5 видів біфідобактерій, що органічно підходять для мікрофлори дітей. Саме ці пробіотики надають позитивний ефект на травлення і імунітет дітей до 5 років:
- Bifidobacterium Bifidum;
- Bifidobacterium Infantis;
- Bifidobacterium Longum;
- Bifidobacterium Breve;
- Bifidobacterium Adolescentis;
- Streptococcus Thermophilus;
- Lactobacillus Bulgaricus.
Спосіб приготування
Підігрійте молоко до температури +38-42°C. Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап'ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване - прокип'ятіть його і остудіть до зазначеної температури.
Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом. Загорніть каструлю / банку в теплу ковдру (не тонку). Або ж використовуйте мультиварку чи йогуртницю відповідно до інструкції. Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра - 8-12 годин. Для 3 літрів - 12-20 годин.
Готовий йогурт має бути густим. Якщо після 8-12 годин йогурт не загус: Якщо він теплий, залиште його ферментуватися ще 2 години і знову перевірте готовність та густоту. Якщо охолов, підігрійте його, додавши гараче молоко, зануривши каструлю в гарячу воду або в духовці при t 40-50 °C. Потім знову укутайте в ковдру і залиште на 3-4 години.
Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин. У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки - є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику. Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
З однієї закваски можна приготувати від 1-го до 3-х літрів йогурту за раз. Корисні властивості та вміст пробіотиків при приготуванні 2-3-х літрів йогурту зберігаються. Приготування 2-х і 3-х літрів відбувається на 2-4 години довше. Всі закваски Good Food можна перезаквашувати до 3-х разів без втрати якості.